2020 Nobel Barış Ödülü Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na verilmiştir. 1945'te kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) doğum günü de sayılan gün kapsamında, dünya genelinde açlık ve yoksulluk temaları için farkındalık yaratmak, herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdalara ulaşmasına katkı sunmak amacıyla yıl boyunca FAO üyesi ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.  Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün önerisi üzerine 2020 yılı Dünya Gıda Gününün teması Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının ikincisi olan "Açlığa son verilmesi" amacına atıfla "Büyütelim, Besleyelim, Hep Birlikte Sürdürelim" olarak belirlenmiş ve Gıda Kahramanları teması ile de tarım işçileri, balıkçılar, dağ köylüleri, ormancılar, göçebe çobanlar ve yerli topluluklardaki çiftçilere de teşekkür edilmesi planlanmıştır.

Türkiye’de Dünya Gıda Günü 16 Ekim 2020 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve FAO Türkiye Temsilcisi Dr. Viorel Gutu’nun katılımlarıyla dijital bir etkinlikle kutlanacak olup, bu çerçevede FAO, kamu, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve akademi dahil olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte kovid-19 salgınının gıda güvenliği ve tarımsal geçim kaynaklarına yönelik oluşturduğu tehditlerle mücadele etmek ve özellikle bu tehditlerden en çok etkilenen kesimlerin yeniden ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için küresel iş birliği ve dayanışma çağrısı yapılacaktır.

İl Müdürü Yusuf Şahinbaş; " Dünya Gıda Günü, halka güçlü bir mesaj vermek açısından önemli bir fırsat olup, üretici ve tüketiciler olarak vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmelerini arttıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle her kesimin üstüne düşen görevi en iyi biçimde yerine getireceğine inanıyor ve açlık sorunun olmadığı, her insan için sağlıklı ve yeterli gıdanın üretildiği bir dünya dileğiyle; Dünya Gıda Gününüzü kutluyor ve 16 Ekim 2020 Cuma Günü saat 10.00’da Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile yapılacak dijital etkinliğe bütün Karamanlı hemşerilerimizi bekliyorum. “ dedi.