PTT Karaman Başmüdürlüğü tarafından postaneden işlem yaptırmak için gelen ve 178’inci sıra numarasını alan Aykut Yeşil isimli vatandaşa 178 yıl anısına hazırlanan bir paket ve saat hediye edildi.

Karaman PTT Başmüdürü Faik Göksuçukur, PTT’nin teknolojiye ayak uydurarak bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Evran şöyle konuştu;

"İlk Posta Teşkilatı 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak kurulmuştur.1871 yılında ise Posta ve Telgraf Nezaretine, 1909 yılında Posta Telgraf ve Telefon Nezareti haline dönüştürülmüş, 1913 yılında da Posta Telgraf Telefon (PTT) Umum Müdürlüğü adını almıştır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında İçişleri Bakanlığına, 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığına, 1939 yılında ise Ulaştırma Bakanlığına PTT Genel Müdürlüğü ismi ile bağlanmış, 2013 yılında da ‘’Anonim Şirket’’ olmuştur. Günümüzde Posta Telgraf teşkilatı Anonim Şirketi ismi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak, hizmet sunulmaktadır. Kuruluşundan bu yana 178 yılı geride bırakarak, 23 Ekim 2018 tarihi itibariyle 178. Yıla erişmenin haklı gururunu hep birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Bununla birlikte çağdaşlaşmanın bir gereği olarak her geçen gün değişim ve gelişim içerisinde; 1840 yılından bugüne kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.”

“PTT BİRÇOK ALANDA YENİ PROJELER BAŞLATTI”

PTT AŞ:’nin hizmet sunduğu alanlarda ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilmek adına birçok projeyi başlattığını dile getiren Karaman PTT Başmüdürü Faik Göksuçukur, ‘’Hizmetlerimizi Ana başlıklar altında sıraladığımızda; Posta, Kargo, Kurye, PTT Cell, KEP(Kayıtlı Elektronik Posta), Kişisel Pul, E-PTTAVM, Tebligat, Elektronik Mektup, Telgraf ve e-Telgraf, Yurtiçi-Yurtdışı Havale-Posta Çeki Kabulü ve Ödemesi, Posta Çeki ve İnteraktif işlemler, Para Posta İle Diğer Bankalara EFT, Western Unıon ve Döviz Bozma İşlemleri, Emekli Maaş ve Sosyal Maaş Yardım Ödemeleri, Anlaşmalı Bankaların Kredi Kartı, Bireysel Kredi tahsilatları, Bankalarla yapılan protokoller gereğince Kredi İşlemleri, Sigortacılık İşlemleri, PTT Kitap, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), E-Devlet Şifre Satışı, İmar Barışı Ödemeleri, Tüm Vergi ve Ceza Tahsilatları, Sürücü Belgesi, Nüfus Cüzdanı ve Pasaport Harçları, Tapu Harcı ve Döner Sermaye Ücreti, Bedelli Askerlik Ödemeleri vb. oluşturmakta ve bu hizmet yelpazemiz her geçen gün daha da genişlemektedir.  Hizmet sunduğu alanlarda yeni ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilmek adına birçok projeyi başlatan PTT AŞ. Yaygın hizmet ağı ve geniş araç filosuyla halkımıza sunulan hizmet kalitesini yükseltmek için her geçen gün kendini yenileyerek, gelişen teknolojiye paralel olarak hizmetlerimizin kalitesi, dolayısıyla müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik teknoloji ile desteklenmiş ve eğitimli personel ile çalışmalarını sürdürmektedir Ülkemizin güzel insanlarına layık oldukları hizmeti sunmayı amaç edinen PTT, halkın günlük yaşantısını kolaylaştırma bakımından geniş bir hizmet yelpazesi ile önemli bir boşluğu doldurmakta ve çağdaş ortamlarda hizmet vermenin yanı sıra; Sermayesinin tamamı PTT AŞ.’ ye ait olan Anonim Şirket niteliğinde iştirakler kurarak vatandaşlarımıza ve kurumumuza her alanda yenilikler kazandırmaktadır. Karaman Başmüdürlüğünün sorumluluğu altında, otomasyona açık 3 Merkez, 12 Şube, 1 Mobil Şube, 6 Acente olmak üzere toplam 22 işyeri ve 13 PTT Matik ile 104 çalışanı olarak Evrensel Posta Hizmeti sunma sorumluğu ve 178 yıllık tecrübenin verdiği güvenle hep birlikte kurumumuzu daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Her zaman yanımızda olan çok değerli Karaman Halkına şükranlarımızla arz ederiz.” şeklinde konuştu.