KARAMAN VALİSİ FAHRİ MERAL

Vali Meral yayınladığı mesajında; “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin, 103. yıldönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.

Sonuçları itibarıyla dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamışlardır.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi Millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Türk Milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bu duygularla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP KONUK

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Çanakkale’deki ruhun; bu milletin teslimiyetinin yalnız Allah’a olduğunu gösterdiğini belirten AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “15 Temmuz Darbe Kalkışmasında, daha sonra El-Bab Operasyonunda, şimdi de Afrin Operasyonunda, tıpkı 1915’lerdeki gibi Hüseyin Avnilerin ve isimsiz kahramanların torunları, bağımsızlığımız için, kutsal vatanı için, demokrasimiz ve milli irademiz için mücadele etti, mücadele etmeye devam edecek” dedi.

ÇANAKKALE RUHU DEĞİŞMEDİ

AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sözlerine “Tarihinde yüzlerce savaşa girmiş birçoğunda varlık, yokluk sınavından geçmiş milletimiz için Çanakkale’yi özel ve özellikli kılan millet hafızasında Çanakkale’yi hep diri tutan ne savaşın şiddeti, ne toprağa düşen şehit sayısıdır. Çanakkale onlarca yıllık ricata milletimizin tüm unsurlarıyla dur dediği yerdir. Çanakkale bir imparatorluğun nesebine, meşrebine, inancına bakılmaksızın tüm unsurlarının tevhid bayrağı altında toplandığı son mevzidir. Çanakkale orada cereyan eden savaştan ziyade Çanakkale Ruhunun tezahür ettiği ve yükseldiği mevzidir” ifadeleriyle başlayan Konuk, mesajında, “Çanakkale, kahramanlıktır. Çanakkale, destandır. Çanakkale, birliktir. Çanakkale, istiklaldir. Çanakkale hem geçmiş, hem o gün hem de gelecektir. Çanakkale, geri adım atmamaktır. Çanakkale hayasızca akınlara dur demektir. Çanakkale bir milletin, tarihe kalın harflerle yazdığı ve altı kalın çizgilerle çizilmiş milli karakterini yansıtan bir ruh tercümesidir. Tesiri ve hala dün gibi yâd edilen hatıralarıyla Çanakkale bir boğaz savaşının çok ötesinde anlam ifade eder bu topraklar ile bu toprakların sahipleri ve bu toprakların ötesinde kalmış ancak bu topraklarla manevi bağını koparmamış her yer ve herkes için.

Çanakkale’de yanan meşale hiç sönmedi. O meşalenin hiç sönmediğinin nesilden nesile o emanetin taşındığının ispatı yakın tarihimizdedir, bugün verdiğimiz mücadele Çanakkale’deki irade ve kararlılığımızdan asla geri adım atmayacağımızın göstergesidir. Bugün vesilesiyle bir kez daha rahmetle andığımız Hüseyin Avni Komutasındaki 57. Alay, komutanından erine kadar hepsi şehadete yürümüş, şehit olan son ere kadar da sancağı yere düşürmemişti. Bugünkü nesiller de o ataların torunları olduğunu, onların emanet bıraktığı irade ve kararlılığa sahip çıktıklarını yakın geçmişte dosta düşmana gösterdiler. İstiklal ve istikbalimize karşı son kalkışma olan 15 Temmuz’da Hüseyin Avnilerin ve isimsiz kahramanların torunları da demokrasi ve milli irade sancağını yere düşürmedi, teslim etmedi. Mehmet Akif’in “Ne hayasızca tahaşşüt ki ufuklar kapalı” dizesiyle Çanakkale Harbini tasvir ettiği o mahşer yerinden karanlığı yırtıp, can pahasına gelecek nesiller için ufku açan ve aydınlatan ataları gibi o nesillerin evlatları ve torunları da bugün milletimizin ufkunu kapatmak isteyenlerin El-Bab’ta, Afrin’de çekmeye çalıştığı perdeyi yırtıp atıyor.

Çanakkale’de ortaya çıkan irade ve direnç İstiklal Harbimizin ilham kaynağıydı. Çanakkale’de sarıldığımız değerler ve tarihin akışını değiştiren o ruh, bugün milletimize ve vatanımıza yönelik karanlık emeller besleyen tüm odaklar ve onları maşa olarak kullananlara karşı verdiğimiz mücadelenin de ilham kaynağıdır. Çanakkale kahramanlarının bize bıraktığı en kıymetli miras o can pazarında ayağa kaldırdıkları ve ayakta tuttukları irade ve inançtır. Bu irade ve inanç; vatana namahrem eli değdirmeme, hür yaşama, birlikte ve topyekûn mücadeledir.” dedi.

ÇANAKKALE KAHRAMANLIKTIR, DESTANDIR, BİRLİKTİR, İSTİKLALDİR

Çizdikleri haritalarla masa başında dünyayı paylaşanlara Çanakkale’de dur diyen milletimizin bugün de manevi coğrafyasını hedef alan kaos senaryoları ile masa başı paylaşımlarına dur deme kararlılığını dosta düşmana ispat ettiğini aktaran AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk; “Bugün de bu topraklar için toprağa düşen aziz şehitlerimizde aynı ruh var ve nesilden nesile zincir gibi bağlanacak bu duygu, bu fikir, bu ahlak, bu karakter, aziz milletimizin engin karakterini oluşturmaktadır. Çanakkale Ruhu olarak tarihe nakşedilmiş bu ruh, bugün Mehmetçiğimize Afrin’de yol gösterdiği gibi, 15 Temmuz’da milletimize yol gösterdiği gibi, dünya döndükçe milletimize yol gösterecektir.  15 Temmuz darbe kalkışmasında, daha sonra El-Bab Operasyonunda, şimdi de Afrin Operasyonunda, tıpkı 1915’lerdeki gibi Hüseyin Avnilerin ve isimsiz kahramanların torunları, bağımsızlığımız için, kutsal vatan için, demokrasimiz ve milli irademiz için mücadele etti, mücadele etmeye devam etmektedir. Bu milletin 103 yıl önce yazdığı şanlı zafer, bir asır geride kalmış olsa da, ne geçen zaman, ne de değişen dünya milletimizin genlerine işleyen Çanakkale ruhunu asla değiştiremedi, değiştirmeyecek.

Bugün hala milletimiz biliyor ki, Çanakkale kahramanlıktır, destandır, birliktir, istiklaldir, hem geçmiş, hem bugün hem de gelecektir. Çanakkale’yi anlayan birisi şunu çok iyi bilir, bu millet bağımsızlığından feragat etmez, istiklali ve birliği söz konusu olunca geri adım atmaz. Karşısındaki güç ne olursa olsun, ne kadar büyük devlet olursa olsun sinmez. Sinmemekle kalmaz kükrer bendine sığmaz taşar, dün olduğu gibi bugün de yarın da hayasızca akınlara ‘dur’ der” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü mesajını şu cümlelerle tamamladı; “Aziz şehitlerimizin bize emaneti vatanımıza dün olduğu gibi yarınlarda da sahip çıkmak hem geçmişimize karşı borcumuz hem de gelecek nesillere karşı en büyük mesuliyetimizdir. Şehitleri unutmamak ve unutturmama kararlılığımızı belirtiyor Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesiyle destansı kahramanlıklarını yüreğimiz titreyerek içimizde hissettiğimiz, aziz şehitlerimiz ile gözümüzde yaşları henüz kurumayan, gönlümüzdeki acıları sıcaklığını muhafaza eden şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi, rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum. Dualarımız onlarla. Milletimizin seferleri zafer olsun” dedi.

AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ RECEP ŞEKER

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ve Dünya Yaşlılar Günü ve Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Şeker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Milletimizin büyük bir destan yazdığı Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Bu önemli günde Çanakkale destanının tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi şükranla ve rahmetle yâd ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.

Bundan tam 103 yıl önce Milletimiz öyle büyük bir destan yazdı ki,

Mehmet Akif Ersoy’un;

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer. 
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi... 
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın. 

Diye ifade ettiği gibi bu destan tarihe sığmayacak kadar büyük bir destandır.

Milletimiz Çanakkale´de dönemin en güçlü ordularına karşı bağımsızlığı ve vatanı uğruna canını vermekten bir an bile çekinmeden, kanıyla ve canıyla büyük bir mücadele vermiştir.

Çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik, yokluk ve tüm imkânsızlıklar içinde mücadele ederek ya şehit veya gazi olmuş, tarihin akışını değiştirerek yüzyılın en büyük destanlarından birini tarihe altın harflerle yazmış ve “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Aziz Milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi her zaman ve her koşulda bağımsızlığı ve vatanı uğruna canını seve seve vereceğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan cesaret ve kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmış ve kanıtlamıştır.

Yine “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” operasyonları ile ve yarın neresi gerekiyorsa her zaman ve her koşulda aziz vatanımızın savunulması ve mazlumların korunması adına gözünü kırpmadan mücadele etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi'mizin 103. Yıldönümünde Aziz Milletimizin bu onurlu gününü en kalbi duygularımla kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.“ dedi. 

18 Mart Dünya Yaşlılar günü ve Yaşlılar Haftası nedeniyle de bir açıklama yapan Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;   

“Ayrıca 18 Mart Dünya Yaşlılar Günü ve 18–24 Mart tarihleri arası ise Dünya Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu gün ve hafta vesilesi ile yaşlılarımızın toplumsal hayatımızdaki yeri ve önemi ile toplumumuza sağladıkları çok önemli katkıları hatırlatılarak onların sadece yılın bir günü veya bir haftası değil yılın her anında hatırlanmaları gerektiği vurgulanmaktadır.

Yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir ve her insan için ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir. Eli öpülesi yaşlılarımız, yılların kendilerine kazandırdığı birikim, deneyim ve tecrübeler ile yaşamımızı zenginleştirmekte geleceğimizi aydınlatmaktadırlar. 

Yaşlılarımız kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi yarınlara aktarmamızı sağlayan, geçmiş ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılarımıza gereken değer ve kıymeti vererek onların toplumsal yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalıyız. Çünkü onlara sağlıklı, aktif, mutlu ve huzurlu oldukları bir hayatı sağlamak hepimizin ortak görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün büyüklerimizin dünya yaşlılar günü kutluyor ve ellerinden öperek tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum." dedi.

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mesajında; Çanakkale Zaferi'nin, vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini bildirdi.

Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 103 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yâd ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışmanın, zaferi beraberinde getirmesinin yanı sıra kurtuluş savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son iki asırdır yaşadığı hüsrandan uyanışının, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür.

Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, bağımsızlığı ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine hain emeller peşinde olanlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale'yi yedi düvele mezar eden azimli ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize göstermiş, o gece hainler milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, şimdi de Suriye’de düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu’yla vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve beraberlik içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancımız tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan ve atalarımızdan bizlere miras kalan değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET AKGÜL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin kaderinin yanı sıra dünya tarihinin seyrini de değiştiren Çanakkale Zaferi aynı zamanda bütün olumsuz koşullara rağmen vatanını korumak için bir araya gelen bir milletin vermiş olduğu milli mücadelenin destanıdır.

İstiklali ve istikbali söz konusu olduğunda canını ortaya koyarak kahramanlığı, azmi, iradesi, inancı ve cesareti ile tüm dünyayı kendisine hayran bırakan milletimiz; sahip olduğu değerleri, vatanını ve bayrağını kanının son damlasına kadar savunacağını Çanakkale Zaferi ile bir kez daha kanıtlamıştır. Öyle ki bu topraklar, üzerinde yaşadığımız bin yıllık varlığımız süresince pek çok saldırıya, tehdide ve türlü oyunlara sahne olmuştur. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız hain girişim de bu oyunların bir parçası olarak tarihteki yerini almıştır. Milletimiz gerek dış tehditlere gerekse içimizdeki ihanet girişimlerine karşı tıpkı ecdadımızın Çanakkale’de vermiş olduğu kahramanca mücadelenin bir benzerini bu gece de göstermiştir.  103 yıl önce Çanakkale'de yaşandığı gibi, bu hain girişimde de en modern silahlar, milletimizin inancı ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Millet olarak bu sağduyu ve kararlılığa sahip olduğumuz sürece tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de dimdik ayakta kalacağımıza hiç şüphe yoktur. Bu mukaddes vatan bize ecdadımızın en kutsal emanetidir ve ebediyen de öyle kalacaktır.

Bu münasebetle, 18 Mart 1915’te canlarını ortaya koyarak eşsiz bir mücadele sergileyen ve Çanakkale Deniz Savaşı’nı destanlaştıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Zeytin Dalı Harekatında milletimiz adına halen destansı bir mücadeleye imza atan Mehmetçiğimize de Allah'tan muvaffakiyet ve kolaylıklar diliyorum.”

KARAMAN İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER

Bugün zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma gününü idrak etmekteyiz. Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Ulusunun destanıdır.

Zaferimizin 103.yılı vesilesiyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile Türk Milletinin huzur ve güvenliği için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

İYİ PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI İSMET İLMİ HATİPOĞLU

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Karaman İYİ Parti teşkilatları olarak; Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 103. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizin nezninde tüm şehitletimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla ve sevgiyle eğiliyoruz.

KTSO BAŞKANLARI M. GÖKHAN ALKAN VE MUSTAFA TOKTAY

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Başkanlar mesajlarında;

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103'üncü  yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. 18 Mart zaferi ile cesaretin, azmin ve özgürlük sevdamızın tarihe altın harflerle not düşüldüğü  Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir destan olarak zihinlerimizde ve gönlümüzde yer edinmiştir. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir.

Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Milletce, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler.

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU

Başkan Muğlu mesajında;

 " Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman gazilerimizi ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.

TÜRKİYE KAMU-SEN TÜRK EĞİTİM-SEN KARAMAN ŞUBE YÖNETİM KURULU

Türk Milleti’nin tarihinde neredeyse her ayın, her haftanın mutlaka bir önemi vardır. Bunun nedeni, her kıtada, her dönem dünyada zulmü temsil eden farklı milletler olagelmiştir. İşte bütün vampir devletlerin, tartışmasız, oyun ve planlarını tarihe gömen bir millet vardır. Adı Türk Milleti’dir.

İşte içinde hem İstiklal Marşı’mızın kabulünün olduğu, hem de Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün olduğu bir haftaya girmiş bulunuyoruz ve iki olayın yıldönümünü kutluyoruz.

Milletimizin önemini tarihteki rolünü, bu kadar güzel vurgulayan bir şiir ve şair çok azdır. Böyle güzel bir manzumeyi Kahraman Ordumuza hediye edecek kadar kadirşinas bir insan olan büyük dava adamı Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyoruz.

Yine bu hafta Mehmet Akif’in “Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela” dediği, renk cümbüşü bir dünya koalisyonunun yerle bir edildiği ve adeta ölümün öldürüldüğü Çanakkale Zaferi’nin yıldönümündeyiz.

Tarihin acımasızca bizi gömmeye geldiği böyle zamanlar, bir milletin kadın-erkek, asker-sivil, okumuş-okumamış nasıl ateş güllesine dönüştüğünün bir ifadesidir Çanakkale.

Bu topraklar, burada kalmanın bedelini ödemeyen nice medeniyetlere mezar olmuştur. Bu topraklarda dışarıya güç projeksiyonu yayabilme sadece bize nasip olmuştur. Çanakkale’yi ve birçok savaşı, ya da tarihi olayı hatırlamak, tarih nostaljisi yapmak olmamalıdır.

Yine İstiklal Şairinin dediği gibi; “Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi tarih” sözü bize tarihe bakışın ders çıkarmak olduğunu hatırlatmalıdır.

Malazgirt veya Kosova veya İstanbul’un fethi veya Kut-ul Amare veya Çanakkale veya Sakarya veya Kıbrıs harekâtı veya Afrin temizliği Türk Milletinin tarihe çeşitli zamanlarda düştüğü, kalın notlarıdr.

“Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar” yine aynı canavardır. Sadece hilesi, imkânları ve kini artmış ve çeşitlenmiştir. Ama uygarlığın en uygar yüzü olan Türk Milleti her zaman olduğu gibi, her oyunu bozacak ve özgürlüğü için çoban ateşi yükseltebilecek güçtedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Çanakkale Zaferimizi kutluyor ve Milli Marşı’mızın anlamını özümsüyoruz. Milli Şairimizi yine rahmetle anıyor, onun karakteriyle karakterlenelim, diyoruz.