Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi olarak 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında velilerimizin katılımıyla farkındalık videosu hazırladık. Otizmli bireye sahip ailelerimiz çocukları ile ilgili yaşadıklarını; Toplumun olumsuz tutumlarından, kabullenme sürecinden, çocukları ile ilgili gelecek kaygılarından ve kendilerini ifade edemedikleri için çocukları ile iletişim kuramadıklarından ve sevgiyle her şeyin üstesinden gelinebileceğinden bahsettiler.

Otizm, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda adı çok sık duyulan bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizm tek bir belirtiden çok, bir dizi belirti ile fark edilir. Ana özellikleri sosyal etkileşim bozuklukları, iletişim bozuklukları, sınırlı ilgi ve yineleyici davranıştır.

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ülkemizde de sayısı oldukça fazla olan otizmliler için nisan ayı boyunca bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Farklılıkları bu dünyaya çok şey katacak yeter ki farkında ve yanlarında olmayı bilelim. Daha güzel bir dünya İçin farkındayız, farklılıklarımızla bir aradayız.

Göz teması kuramayabilirim ama yüreğini hissederim. Otizm eksiklik değil farklılıktır. Otizmin farkındayız ve Onların yanındayız” denildi.