Karaman’da, Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu tarafından 20. Şebap Güvercin Festivali düzenlendi. Grand Karaman Otelde, Şebap güvercinlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde, ülke genelinden ve yurt dışından çok sayıda güvercin sever bir araya geldi.

Yarışmada, özelliklerine göre aldıkları puanlarla dereceye giren güvercinler, daha sonra meraklılarının karşısına çıkarıldı. Yarışmada derece alan güvercinlerin sahiplerine kupa verildi.

Türkiye Şebap Güvercin Federasyonu Başkan Yardımcısı Fırat Uğurlu, 20. Şebap Güvercin Festivalini Karaman’da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Festivale yarışmak için bu yıl yaklaşık 2 Bin adet Şebap güvercininin katıldığını belirten Uğurlu açıklamasına şöyle devam etti; “Karaman, yurtiçi ve yurtdışında bulunan kuş severlerin buluşma noktası oldu. Güvercin bir sevdadır. Bizim hobimiz ama tabiki bazen biraz pahalı bir hobi olabiliyor. Ama halimizden mutluyuz. Kuş besleyemeyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, eninde sonunda beslersiniz. Eğer kalbinizde bir kanatlı sevgisi varsa günü birinde illaki besleyeceksiniz. Şebap güvercini, güvercinin mankeni manasına gelir. Tabiki bütün güvercinler güzeldir ama Şebap güvercini tarzıyla, rengiyle, tonuyla, gagasıyla, gözüyle, paça yapısıyla ve anatomisiyle kendini sevdirir. Bunu beslemek gerçekten hüner işidir. Bir sanat gözü olan insan Şebap’tan anlar. Şu an bulunduğumuz federasyonumuzda Gök, Çakmaklı, Miski, Kürenk ve Arap olarak 5 ayrı dalda güvercinler renk kategorisine göre yarışıyor. Şuan çok ciddi sayıda bir katılım var. Türkiye’nin her yerinden, yurtdışından ve hatta arap ülkelerinden bile güvercinlerini getirip insanlar ülkemizde yarıştırıyorlar. Ne mutlu ki böyle bir organizasyona sahibiz. İnşallah Kovid geçtikten sonra sergilerimizle ve yarışmalarımızla devam edeceğiz.”