Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 2013 yılında Karaman'ın gelecek yüz yılına imza atmaya devam edeceklerini belirterek 2013 yılının kentsel dönüşümün yoğun şekilde yaşanacağı bir yıl olacağını söyledi.

Başkan Uğurlu, bu gün (03 Ocak Perşembe) Karaman Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Uğurlu ziyarette hem muhtarların sorunlarını dinledi hem de 2013 projelerinden bahsetti. 
Türkiye genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarından Karaman’ında yeteri kadar faydalanacağını fakat Karaman'da kentsel dönüşümün farklı bir yöntemle uygulanacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
''Karaman belediyesi hizmet binasının da içinde olduğu çevrede ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmamız olacak. Bu alan belediyenin arkasındaki sanayi sitesi, mezhepler iş hanı, musallayı da içine alarak Yeni Sanayi sitesine kadar çok geniş bir alanı kapsayacak. Ön proje hazır. Bizim bu projede uygulamamız farklı olacak. Bu kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile değil belediye ve vatandaşlarımız ile birlikte uygulayacağız. Yani vatandaşın muhatabı belediye olacak. İşleri de parça parça Karamanlı müteahhitlere, inşaatçılara yaptıracağız. Ortada bir gelir varsa bu gelir belediye ve vatandaş arasında paylaşılacak.''
Bu kış boyunca ön projesi hazır olan projenin aslı için çalışacağını ve vatandaşlarla görüşülmeye başlanılacağını sözlerine ekleyen Uğurlu, ''Bu alanda kaç mesken var, kaç dükkân var bunlar tespit edilecek. Hak sahipleriyle görüşülecek. Mülküne mülk verme sureti ile bir çalışma yapılacak. Maddi olarak bir sıkıntımız yok. Ankara'ya hangi projemizi götürürsek götürelim onay alıyoruz. Çünkü mantıksız hiç bir proje ile insanların kapısını çalmıyoruz. Bize inanıyorlar. Bu çok önemli. Proje konusunda kamuoyunu ileri ki günlerde daha geniş bir şekilde aydınlatacağız.'' diye konuştu.
Rauf Denktaş Mahallesi Muhtarı Yahya Tahtabıçak'ın Ziraat Bankasının yeri ile ilgili sorusuna da cevap veren Başkan Uğurlu, ''Hiç bir sıkıntı yok. Ben yetkililerle görüştüm. Bankaya yer arıyoruz. Benden Mart ayına kadar süre istediler. En geç Mart ayında boşaltacaklar. Kesinlikle buranın boşaltılmaması diye bir durum söz konusu değil'' dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Soytürk ise Başkan Uğurlu'ya sürekli yanlarında olduğu için teşekkür etti.