Konuyla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamada; “Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü Av Koruma Ekipleri ve İl/İlçe Jandarma Komutanlığı Ekipleri desteğiyle 2020 yılında av koruma ve kontrol çalışmaları sonucunda usulsüz av yapan 207 kişiye 354.065,31 TL para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 9 adet Arazi Aracı, Otomobil ve Motosiklete, 53 adet av tüfeğine ve diğer sair eşyalara el konulmuştur.

Ayrıca son 10 yılda yapılan av koruma ve kontrol faaliyetlerinde 1.325 kişiye 1.537.672,23 TL para cezası uygulanmış, 1.200,000,00 TL değerinde 53 adet motorlu araca ve 408 adet av tüfeği ve sair eşyaya el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmiştir.

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, Karaman’da, bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak doğal kaynak değerlerin, sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevreye duyarlılık temel ilkeleri doğrultusunda koruma amacı gütmektedir. Bu kapsamda ilimiz genelinde av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, il ve ilçe jandarma komutanlıkları, belgeli avcılar, avcı dernekleri ve köy muhtarlıklarının da desteği alınarak av koruma ve kontrol çalışmaları etkin bir şekilde sürdürülmeye devam edilecektir” denildi.