Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan 2022 Dünya Mutluluk Raporu’na göre en mutlu ülke Finlandiya. Türkiye ise 146 ülke arasında 112. sırada yer alıyor. Rapor sonuçlarına göre en mutsuz ülke ise Afrika.

Yapılan araştırmalara göre mutluluğumuzun %50’si genetik faktörlerle ilgili olsa da mutluluk düzeyimizi etkileyen birçok faktör bulunmaktadır.

Aşağıdaki haritada toplam 146 ülkenin verileri yer alıyor. Kıtalara göre ayrıldığında ise Kuzey Amerika’nın puanı 6.3, kıtanın en mutlu ülkesi ise geçen yıl da olduğu gibi Kanada.

Güney Afrika’nın mutluluk puanı 5.8, kıtanın en mutlu ülkesi 6.5 puan ile Uruguay. Kıtadaki en mutsuz ülke ise 4.9 puanla Venezuela.

Avrupa kıtasının puanı 6.5 iken Avrupa’nın en mutlu ülkesi 7.8 ile Finlandiya. En mutsuz ülkesi ise 5.1 puan ile Ukrayna.

Orta Doğu ve Orta Asya’nın mutluluk puanı 5.3 iken en düşük puanlı ülke 2.4 ile Afganistan. İsrail’in mutluluk puanı 7.4 iken Türkiye ise veri sonuçlarına göre 4.7 puanda.

Doğu Asya ve Okyanusya’nın mutluluk puanı 5.6, Yeni Zelanda ve Avustralya’nın mutluluk puanları 7.2 ile en yüksek iken en düşük puan 3.8 ile Hindistan.

Afrika kıtasının mutluluk puanı 4.5, kıtanın en yüksek puanlı ülkesi 6.1 ile Mauritius iken en düşük puanlı ülkesi 3.0 puan ile Zimbabve.

Kaynakça

https://www.visualcapitalist.com/mapped-global-happiness-levels-in-2022/