Sağlık teşkilatının ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde önemli bir konuma sahip olan Paramediklere (Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri) yönelik olarak Karaman il Sağlık Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin birlikte hazırladığı programa İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Rüştü Delen, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Üniversite öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleşti.
Günün anlam ve önemine değinen İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, “ Bugün Karaman 112 ; 13 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 30 ambulans(Bu ambulansların içinde Kar paletli obez yoğun bakım ambulansları gibi özel donanımlı araçlar da mevcuttur), Acil Çağrı Merkezine entegre Komuta merkezi, Üstün Haberleşme sistemleri, Hava ambulansı gibi çağın gerektirdiği oluşabilecek her türlü acil durumla baş edebilecek alt yapıya sahiptir. Ambulansların hastalara ulaşmasında en önemli faktörlerden birisi ulaşımdır. Karaman da kentsel vakalara ulaşmada Bakanlığın belirlediği 10 dk standartının altında olup, bu 4-5 dk arasındadır. Kırsalda %95 vakalara ise İlk 30 dk içinde ulaşılmaktadır. Bu ulaşma süreleri büyük şehirlerde trafik nedeniyle çok daha uzun olabilmektedir. Bu sebeple bakanlığımız “YAŞAMA YOL VER“ projesi ile farkındalık meydana getirmektedir. Bu gün dolayısıyla başta paramediklerimiz ve öğrencilerimizin gününü kutlar, ayrıca öğrenimlerine katkı sağlayan öğretim görevlilerimize ayrıca teşekkür ederim.” dedi. 
Programın sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy’a ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’na plaketlerini takdim etmiştir.