Vali Murat Koca'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Vali Murat Koca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında: “ Kuruluşunun 93. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ve en temiz kaynağı ise çocuklarımızdır. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur.

Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ülkemizde dünya çocuklarının da katılımıyla kutlayarak, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını ve Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.” dedi.


..............
KARAMAN MİLLETVEKİLİ, TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN BAYRAM MESAJINDA;

Bugün çağdaş ve güçlü bir devlete sahip olmanın yanında demokratik kazanımlarımızın da simgesi haline gelen TBMM’nin açılışını çocuklarına bayram olarak armağan eden bir neslin çocuklarının da, gelecek nesillere daha müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak adına çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Elvan 23 Nisan mesajında:
Kurtuluş savaşı ile sadece ülke topraklarının kurtarılmadığını aynı zamanda Milli birlik ve beraberliği ile yekvücut olmuş bir milletin yeni ve çağdaş bir devlet kurmasının da önünün açıldığını dile getirdi.

Elvan devamla,
Zorlu savaş şartları altında Milletin temsilcilerinin katılımı ile toplanan Büyük Millet Meclisinin, bölünmez bütünlüğümüzün korunması ve bağımsızlığımızın kazanılması adına yürütülen çabaları bizzat yönlendirdiğini, bu nedenle gazi unvanına da sahip bir meclis olduğu dile getirdi. TBMM, yokluklardan ve baskılardan etkilenmeden gece gündüz çalışmış ve zor günlerin aşılmasında varlığı ile milletimize güç ve moral vermiştir dedi.

En değerli varlıklarına, yine çok değerli başka bir varlığı olan Ulusal Egemenliğimizin simgesi TBMM’nin açılışını bir bayram olarak armağan eden başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimize şükran ve minnet duygularını ifade eden Elvan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dilekleri ile kutladığını sözlerine ekledi.


..............


 BAŞKAN UĞURLU: “23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma yönünde kararlı ve azimli çalışmalara imza atıldığı bir dönemden geçildiğini belirterek; Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birine sahip olma hedefi belirlenmesinin de bu doğrultudaki azmin bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, mesajında şunları söyledi:
“23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bu gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu, milletimizin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gündür. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşma yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır.
23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik günü olarak kutluyoruz. Çünkü egemenliğin, milletin kendisine ait olduğuna inanıyoruz. 23 Nisan’ı çocuk bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz. 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara, ne derece önem verildiğini göstermesi açısından oldukça anlamlıdır. Bugün bizlere düşen görev teslim aldığımız bu emaneti, bizden sonra yaşatacak olan gelecek nesillere sağlam teslim etmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocuklara barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.”dedi.

................

Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı;
 
23 Nisan dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.

Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk Çocuk Bayramı'nı ilan etmesi, Türk çocuklarına verdiği önemi ortaya koymuştur. "Devletimiz olarak en temel önceliğimiz eğitimin tüm kademelerinde çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamaktır. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesi, hedeflerine ulaşması, ülkesine ve insanlığa faydalı olması her türlü değerin üzerindedir".

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 93. yıldönümünü Türkiye'nin kaderinde bir dönüm noktasıdır, "Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı bu tarih ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Unutulmamalıdır ki Türkiye'nin bugününü ve yarınını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur’.

"Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bütün arzumuz, size daha güzel bir Türkiye bırakmak. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.


................

Karaman Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer'in mesajı;


TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açılmasıyla millet egemenliği resmen hayata geçirilmiştir.
 "Bu önemli gün, Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bu günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini, en üst seviyede ispat etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, TBMM'nin 93'ncü yılı ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım."
                                                                                              
................

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan ilk Meclis’in, Anadolu’nun dört bir yanından gelen halkımızın temsilcileriyle 23 Nisan 1920’de toplanması siyasi bağımsızlığımızın dünyaya ilanı olmuştur.

Savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklarımızı yeni devletimizin kuruluş heyecanına dahil ederek onları onurlandırmak ve milli bağımsızlığımızın ilelebet devam etmesi arzusunu milletçe hatırdan çıkarmamak için kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin en önemli milli günlerindendir.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm fertlerimizin ve geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini, vatan için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz ile onların cefakar çocuklarını saygı ve rahmetle anıyorum.”


............

Karaman Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul'un Mesajı;
''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın halkımızla beraber kutlanmasına her zamankinden fazla ihtiyaç vardır.Demokrasiye,tam bağımsızlığa,insan haklarına,barışa ve özgürlüğe olan inancımızı güçlü sesimizle alanlarda duyuracağız.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi;''Bütün cihan bilmelidir ki,artık bu milletin başında hiç bir kuvvet yoktur,hiç bir makam yoktur.Yalnız bir kuvvet vardır.O da milli egemenliktir.Yalnız bir makam vardır.O da milletin kalbi,vicdanı ve mevcudiyetidir.''
23 Nisan,kurtuluş ve bağımsızlık savaşının milli bir meclis yönetiminde kazanılması mucizesidir.23 Nisan ,egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir.Tüm Halkımızın ve çocuklarımızın bu bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yarın saat 12:00 de Cumhuriyet Parkındaki Atatürk anıtına tüm örgütümüz,halkımızla beraber çelenk koyacaktır.Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz,''dedi.

................

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin 23 Nisan Milli Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı;
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Mesajında, gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel mirasın kardeşlik içinde yaşayan, mutlu, huzurlu ve müreffeh bir Türkiye olacağını vurgulayan Şahin, bu hedefin sözde değil özde  bir milli egemenlikle gerçekleştirilebileceğini kaydetti.
 
Açıklamasında, Milli Egemenlik vurgusu yapan Şahin; “Milli Egemenlik; batının değil, milletin sözünü dinlemektir. Milli Egemenlik; küresel güçlere boyun eğmek değil, mazlumlara öncülük etmektir. Milli Egemenlik; güçlü ve üreten bir ekonomi demektir. Kendi uçağını, kendi otomobilini, kendi tankını yapan Milli bir sanayi demektir. Milli Savunma Bakanlığımız var ama bütün silahlarımızı dışarıdan alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’mız var ama müfredatı batıdan ithal. Adını milli koymakla milli olunmuyor.  Maalesef bir çok kurumumuz milli piyango kadar millidir. Hepsi batıdan ithaldir. Oysa biz kendi tarihimize ve değerlerimize yaslandığımız ölçüde başarılı olabiliriz. Kendi benliğimize döndüğümüz ölçüde Yeniden büyük Türkiye’yi kurabiliriz” dedi.
 
Mesajında, 23 Nisan’ın çocuklara hediye edilmiş tek bayram olduğunu hatırlatan Şahin şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Geleceğin Türkiye’sini bugünün çocukları inşa edecek. Bu nedenle çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Ahlak ve maneviyat düsturuyla donanmış, bilgili, imanlı bir gençlik güçlü Türkiye’nin en büyük teminatı olacaktır. Bu vatan bize ecdadımızın canları pahasına bıraktığı kutsal bir emanettir. Bize düşen görev bu emaneti en güzel şekilde gelecek nesillere bırakmaktır. Bu yüzden kısır çekişmeleri, içi boş kavgaları bir kenara bırakıp,  elbirliği ile Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya'yı kuracak kararlılığı ortaya koymalıyız. Bu temenni ile 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”dedi.
...............

Karaman Ülkü Ocakları İl Başkanı Burhan Eren ABAY 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınlamış olduğu kutlama mesajında şunları kaydetti ; 

“ Bundan 93 yıl önce Türk Milletinin Egemenliğini ilan ederek Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür.Bugün ayrıca , Ulusal egemenliğimizin kayıtsız şartsız Türk Milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur.Gazi Mustafa Kemal Atatürk , bu eşsiz günü yarınlarımızın teminatı ve geleceğimizi şekillendirecek olan yavrularımıza , çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Egemenlik coşkusu ile çocuk bayramını buluşturan Aziz milletimiz, dostluk ve barışın dünyaya bir çocuğun gülen gözlerindeki masumiyet ile yayılmasını arzu etmiştir.
Tarih sayfalarında toplumlar için unutulmayacak tarihler ve olaylar zuhur eder. İşte öyle bir tarih ki bu , Aziz Türk Milletinin milli iradesini temel alan ve milletin kendi kendisini idare etmesine işaret eden 23 Nisan 1920 ‘dir. Allah Allah nidalarıyla vatan topraklarının düşmandan temizlendiği İstiklal Harbinin başarıyla sonuçlanmasının ardından kurulan Birinci Mecliste ise Türk İstikbalinin ilelebet sönmeyecek meşale si yakılmıştır.Bu gün bakıldığında ülkemiz üzerinde oynanan siyasi oyunlar görmemezlikten gelinmemelidir.Ülkemize gölge eden dış mihrakların çıkarlarına hizmet edilmemelidir.Zira bu ülke kolay kazanılmadı.
Milli egemenliğin dünya çocuklarıyla kutlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar.”Ulusal Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir “ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum “ dedi.