Suci, açıklamasında; “Bundan tam 2 yıl önce isimleri bizden ancak zihinleri iğdiş edilmiş, ruhları satılmış bir ihanet şebekesi milletin iradesine kast ederek bir darbe girişiminde bulunmuş, kendi milletinin üzerine tank sürerek, uçak kaldırarak, mermi atarak alçakça bir katliam yapmıştır. 248 vatan evladı katledilmiştir. Her şeyden önce canlarını hiçe sayarak vatanı, milleti, değerleri ve inancı için şehit olan bu 248 şehidimizi rahmetle anıyorum. Rabbim mekânlarını cennet makamlarını ali eylesin.

Seçilen tarih rastgele seçilmemiştir. Sembolik bir anlamı vardır. Haçlılar Anadolu’dan asla vazgeçmiş, İstanbul’u unutmuş, Ayasofya’yı yüreklerinden söküp atmış değillerdir. 15 Temmuz 1099 yılı 1. Haçlı seferinin sonu Kudüs’ün işgal edildiği yıldır. Kudüs’ün düştüğü tarihtir 15 Temmuz 1099. Seçilen tarihte 15 Temmuz 2016 tarihidir. Şayet başarılı olsalardı 15 Temmuz 1099 yılında Kudüs’te yapmış oldukları katliamı aratmayacak bir katliam gerçekleştireceklerdi. Hiç kimse bu alçak darbe girişimini bu ruhları karanlık ve satılmışların sadece kendilerinin yaptığını düşünmesin. Bu darbe dışarıda planlanmış içimizden satın aldıkları kiralık beyinlerin maşa olarak kullanıldığı bir darbedir. Bu darbenin içerisinde batı olabildiğince vardır. Siyonist Yahudi vardır. Bir milleti topyekûn yok etmek için planlanmış bir darbedir. Aliye İzzetbegoviç katliamlar/soykırımlar unutulursa tekrarlanır der. Ne kadar da doğrudur bu söz. Şayet biz de darbeleri, ihanetleri unutursak hiç şüphesiz bunlar tekrarlanır. 1960 darbesi, 1971 darbesi, 1980 darbesi, 28 Şubat darbesi, e muhtıralar ve 15 Temmuz darbe girişimi asla unutulmamalıdır. Her daim diri ve canlı hafızalarda yaşatılmalıdır. Bu darbelerin hepsi amaç olarak birbirinin benzeridir. Çocuklarımıza, gençlerimize bunlar iyi bir şekilde anlatılmalıdır. Anlatmalıyız.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi bir destan yazmıştır. Bir kurtuluş destanıdır 15 Temmuz. İkinci Çanakkale zaferidir. İslam’ın son kalesi yıkılmamış buna aziz milletimiz fırsat vermemiştir.

Bu karanlık ruhlu kiralık katiller hak ettikleri şekilde cezalandırılmalıdır. Şunu unutmamamız gerekir acırsak acınacak hale düşeriz.

Şunu herkes iyi bilmelidir ki Anadolu bir İslam yurdudur. Bu topraklarda ilelebet ezan sesleri semayı şenlendirecektir. Hiç kimsenin bu ezan seslerini dindirmeye gücü yetmeyecektir.  

Bir kez daha 15 Temmuz gecesi şehit düşen 252 vatan evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Bizlere de bilinç ve şuur ihsan eylesin.”