29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl dönümü, Karaman’da çeşitlik etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Dün akşam yapılan Cumhuriyet Yürüyüşünün ardından bu sabah Karaman Valiliği’nde tebrikat töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen törende Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, tebrikleri kabul etti.

Tebriklerinin kabulünün ardından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapılarak öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapan Vali Işık: “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bu büyük bayram hepinize kutlu olsun. En iyi yönetim biçimi olan Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yurdumuzu işgal etmiş olan Emperyalist devletlere karşı başlattığı kurtuluş Savaşı sonucunda kurulmuştur. Büyük önder Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi yıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak için dün olduğu gibi bugünde emperyalist devletler ve onların içerdeki işbirlikçileri ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Buna karşı koymanın yolu kaynağını Atatürk Milliyetçiliğinden alan hangi etnik kökenden olursa olsun Ne Mutlu Türküm sloganını kendine şiar edinmekten, yine Anayasamızda vücut bulan Türk Devleti Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez Bir Bütündür ilkesine sahip çıkmaktan geçmektedir. Devletin Tekliği ve Milletin birliği tartışma konusu edilemez. Bugün ülkemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Bunu daha ileriye götürmek muassır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkarmanın yolu milli birlik ve beraberlikten ve çok çalışmaktan geçmektedir. Milli Bayramlar Milli birlik ve beraberliği pekiştiren günlerdir. Birlikte kutlandığında coşkusu artar. Aksi takdirde milli birlik ve beraberlik ruhunun yerini ayrıştırıcı, ötekileştirici kutuplaştırıcı bir durum alır. Bayramlarımızı bile birlikte kutlayamaz duruma gelirsek milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanların oyununa gelmiş oluruz. Demokratik platformda kutlama komitelerinde bayram programlarımızı yapıp buna göre hareket ettiğimizde inanın bayramı tadında ve büyük coşku ile yaşarız.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere Cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, bayram dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bugün akşam saat: 19.00’da Karaman Valiliği önünde yapılacak olan araç kortejiyle sona erecek.

Gerçekleşen kutlama törenine, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.