Vali Meral yayınladığı mesajında; “3 Aralık Dünya Dezavantajlılar Günü, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları aşabilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek topluma kazandırılması ve bu alanda toplumsal hassasiyetin üst noktalara taşınması için önemli bir gündür.
Güçlü bir toplum olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın öncelikli şartı, toplumdaki tüm bireylerin eşit fırsat ve imkânlardan yararlanabilmelerine, birlik ve beraberlik içinde, ortak umutları ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmelerine bağlıdır.
 
Önce insan diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.
 
Günümüz dünyasında engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin toplum içinde sağlanması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasındadır.
 
Ülkemizde hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmelerin yanı sıra, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarının gerekliliği ve onlara yönelik pozitif ayrımcılık hususlarında çok önemli bir zihniyet değişiminin yaşandığı görülmektedir.
 
Bu bakımdan engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.
 
Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinliklerin, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kardeşlerimizin sorunları konusunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.