Projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü söyleyen Başkan Çalışkan: “Karaman hızla büyüyen bir şehir. Buna bağlı olarak şehrimizin ihtiyaçları da artıyor. Spora yönelik yatırımlar bu ihtiyaçların en önemlilerinden. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalarak sportif faaliyetlerden bulunabilmeleri için spor yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda kamu yatırımlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için belediye olarak gereken bütün desteği veriyoruz.
Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen, önemli bir proje olan ve şehrimizin spor anlamında birçok ihtiyacına cevap verecek olan 3 bin kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu projesinde ihale tamamlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki Mart - Nisan aylarında çalışmalar başlayacak. Okulların ve amatör spor kulüplerinin yanı sıra tüm sporcuların spor yapabileceği Kapalı Spor Salonu, 1. ve 2. Toki’nin arasında kalan bölgeye yapılacak. Tesis içinde basketbol sahası, voleybol sahası, hentbol sahası yer alacak.

Sağlıklı Bir Nesil İçin Çalışmalarımız Devam Edecek
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sportif anlamda hizmetlerin 3 bin kişilik spor salonuyla sınırlı kalmayacağını, gençlerin sağlıklı ortamlarda kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilmelerini sağlamak amacıyla Semt spor sahaları sayısını arttıracaklarını da sözlerine ekledi. Başkan Çalışkan: “Karaman’da spor yatırımlarımız devam edecek. Geçen yıl 5 farklı mahalleye 7 adet Semt spor Sahası yaptık. Bu sene de 6 mahalleye 8 Semt spor sahası yapacağız.  Bakanlıklarımız düzeyinde, ilimizde yapımı devam eden ve yapılması planlanan bütün yatırım ve hizmetlere olan desteğimizi devam ettireceğiz" dedi.