Karaman Gençlik Kulübü Derneği tarafından 2016 ve 2017 yıllarında da düzenlenen etkinliğin, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Bu yılki “1919Pedal Etkinliği” programı içerisinde günün anlam ve önemini belirten, spor ve gençliği içeren bisiklet turuyla birlikte, “Dilek Feneri Görsel Şöleni” etkinlik programı içerisinde yer alacak.

Bisikleti Olmayan “UniBike” ile katılım sağlayabilecektir.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bu yıl faaliyete geçen, Türkiye’nin ilk 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformu (UniBIKE) destekleriyle istasyonsuz, mobil uygulama ile çalışan bisikletler kullanılabilecektir. “1919 Pedal Etkinliği” için bisikletleri kullanmak isteyen katılımcıların KMÜ Giriş kapısından yetkili arkadaşların yardımıyla bisikletlerini temin edebileceklerdir.

“1919Pedal Etkinliği” Programı

19 Mayıs 2018 tarihi ve saat 22:00 de, Karaman Gençlik Kulübü Derneği binası (Nas AVM Karşısı) önünden bisikletli katılımcılarla başlayacak olan bisiklet turu, Kemal Kaynaş Caddesi üzerinden Belediye Binası önüne ve İbrahim Öktem Caddesinden KMÜ giriş kapına kadar tur gerçekleştirilerek, KMÜ giriş kapısında “1919Pedal Etkinliği” son bulacaktır. Ardından katılımcılara ücretsiz olarak dilek feneri dağıtılarak “Dilek Feneri Görsel Şöleni” gerçekleştirilecektir.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu yönetim kurulu yaptığı açıklamada “Desteklerinden dolayı UniBike yetkililerine teşekkür ederiz. Etkinliğimizin anlam ve önemini vurgulamak adına tüm gençleri ve genç fikirlileri etkinliğimize davet ediyoruz.”