Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘300 Koyun Projesi’ başvuruları kapsamında, Karaman Ziraat Odası bünyesindeki Ziraat Mühendisleri tarafından üreticilerin başvuru işlemleri yapılıyor.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Muğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İlimiz tarımsal arazilerinin yeterliliği ve zenginliği açısından olduğu gibi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından da önemli ve zengin mera ve otlaklara sahiptir. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ilimiz ekonomisi açısından da önem arz etmektedir. Karaman Ziraat Odası olarak, her alanda olduğu gibi hayvancılık dalında da çiftçimizin daima yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Devletimizin üreticimize sunduğu bu yenilikçi projeden üreticimizin en iyi şekilde yararlanması ve bilgilendirilmesi, yaptığı başvurunun en istikrarlı ve olumlu sonuçlanmasına yardımcı olması amacıyla odamız bünyesindeki Ziraat Mühendislerimizi bu konuda görevlendirmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda ilerleyen gün ve yıllarda da üreticilerimize destek ve yardımlarımız devam edecektir.”

Ziraat Odası Başkanı Muğlu, proje başvuru süresinin kısa olması ve 02 Mart 2018 tarihinde sona ermesi sebebiyle çiftçi ve üreticilerin zaman kaybetmeden başvurularını yapmaları gerekmekte olduğunu söyleyerek, “Proje başvuru aşamasında yardımcı olmak ve başvuruları yapmak amacıyla odamız bünyesinde ofis oluşturulmuş olup üreticilerimizin hizmetindeyiz.” dedi.