Devlet Demir Yolları’na ait tamamlanmamış üst geçit, Karaman Belediyesi’nin kararlılığıyla nihayet yıkılıyor.

Bundan yaklaşık 35 sene önce stadyum kavşağındaki demiryolunun üzerine inşası başlayan ancak sadece köprü ayakları yapılarak kaderine terk edilen yapı, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun gayretleriyle Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nden izni alınarak yıkılmaya başlandı.

5 Aralık 2012 Çarşamba günü başlayan yıkım çalışması, tren seferlerini etkilemeyecek şekilde yapılırken çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, bu alanda yeni bir alt geçit düzenlemesi yapılacağını söyledi.
Alt geçit çalışması başlayıncaya kadar Molla Fenari ve Ahmet Öktem caddelerini şimdilik geçici bir yol ile birbirine bağlayacaklarını belirten Başkan Uğurlu, senelerdir devam eden Larende Mahallesi ile merkez arasındaki kopukluğu bu sayede gidereceklerini de sözlerine ekledi.  

Geçtiğimiz günlerde yine aynı şekilde Karaman’a büyük sıkıntı veren eski Emlakbank binası uzun uğraşlar sonucu yıkılmış ve şu anda gündemde olan Ziraat Bankası binasının da yıkılarak Kuğulu Park’ın devamı niteliğinde projeye dâhil edilmişti. Demiryolu üzerindeki çirkinlik âbidesi ise, Karaman Belediyesi ve Devlet Demir Yolları’nın Adana’daki 6. Bölge Müdürlüğü’nce imzalanan protokol ile ortadan kaldırılıyor.