BERA Holding şirketlerinden kağıt, karton ve ambalaj sektöründe faaliyetini sürdüren Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.,’nin 2021 Yılı Olağan Genel Kurulu, Konya Kağıt A.Ş. Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Ulvi Bezirci, Osman Elvan ve Sadık Ay ile Konya Kağıt A.Ş. üst yönetimi ve hissedarların katılımı ile 13 Nisan 2022 tarihinde Bera Otel Konya adresinde yapıldı. Toplantıda katılımcılara 2021 yılı faaliyet raporu paylaşılırken, yönetim kurulu raporu okundu, müzakeresi yapıldı.

4,5 AYDA REKOR HİSSE PERFORMANSI

Konya Kağıt A.Ş.’den yapılan açıklamada; “26 Kasım 2021 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. Ana Pazar’da, ‘KONKA’ koduyla 6,95 TL. açılış fiyatı ile işlem görmeye başlayan Konya Kağıt A.Ş. paylarının Genel kurul tarihinden bir gün önceki (12 Nisan 2022) kapanış fiyatı 19,87 TL. olarak gerçekleşmiştir. Konya Kağıt A.Ş. payları 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle de Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlamıştır. 4,5 aylık kısa bir süre içinde 2,86 kat artarak yüksek bir hisse performansı gerçekleştirmiştir. 2021 yılı Bağımsız Denetim’den geçmiş Hasılat Tutarı: 810,6 milyon TL., dönem karı ise 402,9 milyon TL. olarak gerçekleşmiştir. Finansal tablolar Genel Kurul’da onanarak Yönetim Kurulu ibra edilmiştir” denildi.

KAR PAYI DAĞITIM KARARI ALINDI

Konya Kağıt A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Genel Kurul Toplantısında 2021 yılı faaliyet dönemine ilişkin elde edilen dağıtılabilir karın %20’sinin ortaklara temettü olarak dağıtılması kararı alındığı hatırlatılırken, dağıtımına karar verilen bu tutarın nominal sermayeye oranının %26,8 olduğu belirtildi.

SEKTÖRDE OLDUKÇA BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Açıklamada, “2021 yılı pandemi koşulları, lojistik sistemdeki kısıtlar, emtia fiyatlarındaki yüksek bazlı artışlara rağmen Konya Kağıt A.Ş. sektöründe oldukça başarılı bir performans sergilemiştir. 2021 yılı koşullarına ilave olarak 2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ve buna bağlı enerji fiyatlarındaki (doğal gaz, petrol, elektrik, kömür vb.) çok yüksek oranlı artışlar, tedarik zincirindeki ve lojistik sistemdeki sıkıntıların daha da büyümesi, Türkiye ve dünya genelinde enflasyon oranlarındaki yükselişler, şirketleri olumsuz etkilese de Konya Kağıt A.Ş. bütçe öngörülerine uygun olarak faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam etmektedir” denildi.