Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yürütülen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi tarafından yapılan 4. TOKİ konutlarında büyük bir skandala imza atıldı.

4. TOKİ’de vatandaşlar doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini öne sürerek geçtiğimiz yıl Aralık ayında eylem yapmıştı. TOKİ sakinlerinin ayaklanmasıyla birlikte doğal gaz faturaları bir miktar düşmüştü. Düşen doğalgaz faturalarının altından büyük bir skandal çıktı. 4. TOKİ’de faturaların yüksek geldiği 15 blokta doğalgaz sayaçlarına müdahale edilerek doğalgaz tüketim bedelinin düşürüldüğü öğrenildi.

RAPORLA DOĞRULANDI

Enerya Gaz tarafından durumun fark edilmesiyle birlikte sayaçlar sökülerek üretici firmaya gönderildi. Üretici firma 15 sayaç üzerinde yaptığı incelemede belli düzeneklerle gaz tüketim metreküpünün düşürüldüğünü tespit etti. Böylece yüksek gelen faturalar bir nebze de olsa düşürüldü. Ancak Enerya Gaz tarafından yeni sayaçlar takıldı. Sayaçların bedeli olan 26 bin liralık fatura 4. TOKİ site yönetimine gönderildi. Enerya Gaz’ın sayaçlara yapılan müdahale sonunda ödenmeyen miktarı da bloklara tekrar faturalandıracağı öğrenildi.

Ayrıca yaşanan skandalla ilgili savcılığın soruşturma başlatacağı öğrenildi.