AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, İstanbul’un Fethinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih ve kültür şehri İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmed Han tarafından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilişinin 565. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz.  

İstanbul’un fethi; siyasal, sosyal ve kültürel neticeleriyle dünya tarihinin akışını değiştiren Aziz Milletimizin muhteşem zaferlerinden biridir.

Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vuran dünya tarihini derinden etkileyen bu büyük fetih hem tarihimiz hem de dünya tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.

İstanbul’un fethi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in; “İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” övgüsüne mazhar olmuş çok kutlu bir zaferdir.

Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman askerlerinin bizlere emaneti olan tarihi, kültürel ve sanatsal zenginlikleriyle eşsiz bir hazine olan dünyanın nadide şehirlerinden İstanbul’umuz, aynı zamanda ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak günümüzde de gelişmesini sürdürmektedir.

İstanbul’un fethinin yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusunu rahmetle ve minnetle yâd eder, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.