Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İl Özel İdaresi tarafından aşırı personel giderinin olması nedeniyle 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29. maddesinde “ Fesih bildirimleri, işverenin toplu işçi çıkarma isteğini bölge müdürlüğüne bildirmesinden otuz gün sonra hüküm doğurur.” hükmü gereğince, 14.08.2014 tarihinde Türkiye İş Kurumu, Yol-İş Sendikası ve ilgililere iş akdinin feshiyle ilgili bildirim yapılarak 58 işçinin iş akitleri feshedilmiştir.
İş akdi feshedilen 58 İl Özel İdaresi işçisi hiçbir ayrım gözetilmeksizin emekliliğe hak kazanmış kişilerdir.

Elli sekiz (58) işçiden 49’u Karaman İl Özel İdaresinin asli işleri olan köy yolları bakım - onarım, asfaltlama, kar mücadelesi, kanalizasyon, içme suyu, alt yapı yatırımları gibi işlerde aktif görev almadığından dolayı bu kişilerin emekliye ayrılması yukarıda belirtilen işlerin görülmesinde herhangi bir aksaklık ve olumsuzluk meydana getirmeyecektir.

Çünkü bu kişiler İl Özel İdaresinin asli işlerinden ziyade masa başında görev yapan ve yerleri doldurulabilecek personellerdir.

Hukuk Devleti ilkesinin gereği olarak İdarenin iş ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. Haksız bir şekilde işten çıkarıldığını düşünen varsa, bunların dava açmaları en tabii haklarıdır.” şeklinde ifade edilmiştir.

Bu bağlamda iş akitlerine son verilen 58 kişi, Karaman İş Mahkemesine işe iade davası açmışlardır. Karaman İş Mahkemesine açılan davalar sonucunda mahkeme idarenin işlemini hukuka uygun bularak 57 işçinin davasını reddetmiş, bir işçinin davası, davacının teşkilat sekreteri olması gerekçesi ile kabul edilmiştir" denildi.