Ünver’in mesajı şu şekilde: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, yüzlerce yıllık bir mücadelenin ve kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet arayışı haykırışlarının simgesidir. Siyasal, ekonomik ve toplumsal hakları adına yüzyılı aşkın bir süredir mücadele eden kadınlar, geçmişte yürüttükleri onca mücadele ve kazanıma rağmen bugün, ne yazık ki; ayrımcılık, şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet sarmalında; toplumun öteki tarafına itilme tehdidi ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Unutulmamalıdır ki, Atatürk önderliğindeki bağımsızlık mücadelesine en büyük katkıyı sunan fedakar kadınlar, Cumhuriyet’in ve devrimlerinin de odak noktasıdır. Bunu en güzel şekilde özetleyen şu cümle ise: “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.” Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Atatürk, Cumhuriyet’in kadınla, kadınların da Cumhuriyet’le yükselmesine öncülük etmiş, kadınları uygarlaşmanın ve gelişmenin en önemli parçası olarak işaret etmiştir.

Ancak, Cumhuriyet devrimine öncülük etmiş, aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın ve değişimin en önemli parçası olan kadınlar, bugün yaşam hakkını korumanın peşine düşmüştür. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde cepheye mermi taşıyan kadınlar, günümüzde siyasal iktidarın kıskacı altında eşit yaşam mücadelesi vermekte, özgür birey olma hakkı için çabalamaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgürlük isteyen kadınların, eşit yaşam hakkı ve eşit iş hakkı isteyen kadınların haklı mücadelesine her dönemde omuz verdik, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ekonomide, üretimde, eğitimde ve siyasette yaşanan cinsiyet ayrımcılığının son bulduğu, kadınların cinayetlere kurban gitmediği daha özgür, daha eşit ve daha hakkaniyetli yönetimlerin sorumluluğundaki bir Türkiye özlemi ile tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nü kutluyorum.” dedi.