Morcalı, Çukurbağ, Narlıdere, Çatak, Güçler, Çoğlu ve Güldere köylerimizden 30 kadın çiftçimizin katıldığı etkinlikler kapsamında, ilk olarak İl Müdürlüğümüzü ziyaret eden kadın çiftçilerimize çiçek veren İl Müdürü Orhan Özçalık; "Karaman tarımının ülkemizde önemli bir yere sahip olmasında kadın çiftçilerimizin payının en az erkekler kadar hatta onlardan fazla olduğunu ifade ederek, İl Müdürlüğü olarak bu emeğin ve özverinin farkında olduklarını, bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçi odaklı proje ve çalışmalar yaptıklarını söyledi. İl Müdürü Özçalık "kadın çiftçilerimiz tarla, bağ, bahçe, ahır ve ağıl işlerinin yanında ev işlerinde de büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Kadınlarımızın ve özellikle de kadın çiftçilerimizin ne hakkı ödenir ne de 8 Mart gibi belirli bir güne mahsus günlere sığdırılabilir.  Hayatın her aşamasında bizlere destek olan, bizi ayakta tutan, cefakar kadın çiftlerimize özel bir önem veriyoruz, çalışmalarımızda da kadınlarımıza her zaman öncelik gösteriyoruz" dedi.

Karamanlı kadın çiftçilerin yenilikleri daha kolay benimsediğine dikkat çeken ÖZÇALIK, tüm kadınların ve kadın çiftçilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörü Özgür ÖZTÜRK’ ün de katıldığı etkinlik kapsamında İl Müdürü ÖZÇALIK ile birlikte fotoğraf çekinen kadın çiftçiler daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde düzenlenen Geçmişe Damga Vuran Türk Kadın Kahramanlar ve Karaman’da Kadın Olmak konulu konferans ile Türk Kadın Hareketinin Tarihsel Gelişim süreci konusundaki programlara katıldılar.

Kadınlarımız etkinlikler kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörlüğünü de ziyaret ederek kurum çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Etkinliklerden memnun olan kadın çiftçilerimiz İl Müdürümüze ve personelimize teşekkür ettiler. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak başta kadın çiftçilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarız.