Karaman Dernekler Federasyonu’nun 2013 yılından bu yana Ramazan Ayında gerçekleştirmiş olduğu yardım kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Pandemiye rağmen çalışmalarını sürdüren Federasyon, hayırseverlerinde yardımıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “2013 yılında başlayan hizmet kervanı her geçen gün yeni umutlara, yeni ufuklara yelken açmaya devam ediyor. Hemşerilerimizin teveccühü ve bizzat katılımı ile içinde bulunduğumuz pandemiye rağmen büyük bir özveri göstererek çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İstanbul Merkezli Karaman Dernekler Federasyonu olarak federasyon başkanımız Rafet Akdaş önderliğinde bir elimiz İstanbul'da bir elimiz Karaman'da bir elimiz Afrika’da! Her yıl olduğu gibi bu yıl da hemşerilerimizin katılımı ile çorak gönüllere su serpmeye, Ramazan-ı Şerif’in atmosferinden ve bereketinden istifade etmeye, hayırda yarışmaya devam ediyoruz.

Bu sene şimdilik memleketimiz Karaman’da ve İstanbul’da 300 kadar aileye kumanya yardımına vesile olduk. Yine geleneğimizi bozmadık ve Afrika’daki, Asya’daki gariplerin, yetimlerin yüreğinde yer alabilmek ve onların dualarına talip olmak için her gün 3-4 yetimhanede iftar yemeği ikramına da vesile oluyoruz.

Bununla beraber su kuyusu çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah Ramazan ayı içinde bir su kuyusunu daha faaliyete geçirerek çorak gönüllere su serpmeye devam edeceğiz.

Tüm bu çalışmalarımızda Karamanlı hayırseverlerden gelen yardımları Karaman ve İstanbul yanında uzak diyarlardaki ihtiyaç sahiplerine, mazlumlara, yetimlere ulaştırarak Karaman’ımızın dayanışma ruhunu ve gücünü tüm dünyaya göstermeye gayret ediyoruz.

“Hayırda yarışın” düstûru ile hemşerilerimizi hayra teşvik ederek darlıkta ve bollukta tasadduk etmenin fazileti ile Ramazan-ı Şerif’in bereketinden âzamî derecede istifade etmek için bu mutluluğumuzu hemşerilerimizle paylaşarak bu iyilik hareketinin daha da genişlemesini arzu ediyoruz.

Derneklerimiz, bu iyilik hareketinde aracı/vesile olduğundan sağ elin verdiğini sol el de görmemekte ve işin ruhuna uygun, huzurlu bir dayanışma sağlanmış olmaktadır.

Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini tebrik eder, huzurlu ve bereketli günlere sağlık ve afiyetle kavuşmalarını temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.