3 Adayın yarışacağı oda seçimlerinde başkan Adayı İbrahim Dural basın açıklaması yaptı. Esnaf ve Sanatkârın yüksek ahlaki değerleri ile toplumun temel taşlarından olduğunu belirten Dural, ‘’Yönetimine talip olduğumuz oda bünyesindeki esnafımız, sosyal dengelerin, demokrasinin ve serbest piyasa ekonomisinin vazgeçilmezleri olduğu gibi, aynı zamanda bu sistemin güvencesidir. Bu vesileyle güçlendirilip geliştirilmesi, istikrarın ve toplumsal dengenin korunması adına hayati önem arz eder. Bu sektörün nasıl ve hangi politikalarla destekleneceğinin anlaşılması da işte bu yerel oda yönetimleriyle başlar. Bu bağlamda belirtmek isterim ki, neye talip olduğumuzun bilincindeyiz’’ dedi.

Karaman Madeni Tornacılar ve Kaynakçılar Oto Motor Tamirciler Odası bünyesinde 20’nin üzerinde meslek dalı olduğuna dikkat çeken İbrahim Dural açıklamasında; ‘’Odamız bünyesinde oluşturacağımız komisyonlarla bu sektör dallarındaki esnaflarımızın geleneksel çalışma alışkanlıklarını ve yönetim biçimlerini, teknolojinin tüm imkânlarından istifade eder bir duruma getirmek üzere yapılanma süreci başlatacağız. Komisyonlarca tespit edilen sektörel eksiklik ve sıkıntıların giderilmesi adına hazırlanan raporlar, ilgili bakanlıklara ‘buna göre politika izlenmesi ve teşvik verilmesi’ yönünde gönderilecek. Bu çalışmaların sonucunda teşvik ve desteklerden gereken payı alamayan esnaf, elindeki kıt imkân ve kendi alın teriyle bir şeyler üretmeye mahkûm edilmemiş olacaktır.

Teknoloji ve bilim, esnaf ekonomisinin sürekliliği için mutlak koşul haline geldi. Başta sanayi olmak üzere bütün ticari aktivitelerin konusunu oluşturan mal ve hizmetlerin temeli bilgidir. Bu vesileyle gerek teknolojik ekipman konusunda, gerekse sektörel bilgilendirme konusunda olmak üzere her alanda nitelikli esnaf üyeleri olan ‘Sürekli Faal’ bir oda arzuluyoruz. Bütün bu saydıklarımız, kapalı kapılar ardında birkaç kişi tarafından yapılacak işler olmadığından temel anlayışımız ‘Biz’ olacaktır’’ sözlerine yer verdi.

1971 Karaman Doğumlu olan İbrahim Dural, 1993 yılından bu yana oto elektrik üzerine sanayi sitesinde faaliyet gösteriyor. 3 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan oda seçiminde 801 üyenin oyu ile 10 asil 10 yedek üye den oluşan yönetim belirlenecek.