Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında birinci kademe seviye tespit sınavında başarılı olup Okur Yazarlık Belgesini almaya hak kazanan 87 yaşındaki Dudu Teyze belgesini Karaman Valisi Fahri Meral’in elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve Karaman Valiliğinin öncülüğünde sürdürülen Vali Fahri Meral ile eşi Hanımefendi Zehra Meral’in yakından takip ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Okuryazarlık Seferberliği kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu alan taraması neticesinde Karaman’da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta okuma yazma öğrenen 87 yaşındaki Dudu Teyze’nin azmi taktir topluyor. 

Girmiş olduğu birinci kademe seviye tespit sınavında başarılı olan Dudu Teyzeyi evinde ziyaret eden Vali Fahri Meral, Dudu teyzenin Okur Yazarlık Belgesini bizzat kendisi verdi. Hanımefendi Zehra Meral ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Dudu Teyzeyle yakından ilgilenen Vali Meral, 87 yaşında okuma yazmayı öğrenen Dudu Teyzenin topluma örnek olduğunu belirterek göstermiş olduğu çaba ve azimden dolayı tebrik etti.

Dudu Teyze belgesini almanın mutluluğunu yaşarken azmin ve kararlılığında başarının elde edilmesinde ne denli önemli olduğunu ispatlamış oldu.