Çağlayan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz’da millet olarak vatana ve bayrağa sahip çıkmanın haklı gurur ve mutluluğunu tekrar yaşadık.

Bu zaferi yaşarken küçük yaştaki evlatlarımızdan yaşlılarımıza kadar herkesi demokrasi nöbetimizde görmek, bizlere güç ve huzur veriyor. Rabbim birliğimizi daim etsin. Milletimizin kararlılığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla 15 Temmuz’da darbeye geçit vermedik. Bir gün değil her gün nöbetteyiz, bugün de aynı kararlılıkla demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Şanlı tarihimiz boyunca nice ihanet ve badirelere göğüs germiş olan milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha kendisinden bekleneni hakkıyla yerine getirmiş, vatan, millet, namus uğruna canını ve kanını vermekte asla tereddütte düşmemiştir. O gece elinde bayrak, göğsünde imanla meydanlara koşan vatan evlatlarından biriydi hemşerimiz Muhammed Yalçın. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Valimiz Mehmet Alpaslan IŞIK ve İl protokolü ile birlikte Şehidimiz Muhammed Yalçın’ın kabrini ve ailesini ziyaret ettik. Karaman Şehitliğinde metfun Polis ve Asker tüm Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek minnet, şükran ve dualarla andık. Şehidimizin ruhu şad mekânları nur olsun.

Karaman Şehitliği ve Kâzımkarabekir Şehitliğinde yatan şehitlerimizin mezarlarını şehitlerimize yakışır bir şekilde yenileyen Karaman Valiliğimiz ve Özel İdaremiz ile emeği geçen herkese şahsım ve Ak Parti Karaman teşkilatları adına teşekkür ediyorum.

15 Temmuz şehitlerimiz ve terör mağdurlarımız için Aktekke Camiinde, okutulan Mevlüt programına İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte katıldık.

Karaman AK Parti il teşkilatları olarak gönül seferberliğimize ara vermeden devam ettik. İlk gönül durağımız Larende mahallemizdi. Merkez ilçe başkanı Feyzullah Tunç, il, ilçe, Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerimiz ve Belediye Meclisi üyelerimizle birlikte mahalle esnafımızla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletip hayırlı işler diledik.

Diğer bir gönül durağımız ise Akçaşehir kasabamızdı. Akçaşehir’i Ak Belediyecilik ile tanıştıran, “Gönül Belediyeciliği”nin temsilcisi Belediye Başkanımız Hikmet Yirşen ve yönetimini ziyaret ederek istişarelerde bulunup başarı dileklerimizi ilettik.

Belediye Başkanımız, Belde Başkanımız, İl Genel Meclis Üyemiz, Belde, İl, İlçe ve Gençlik kolları yönetim kurulu Üyelerimiz ile birlikte Akçaşehirli hemşerilerimiz ve esnaflarımız ile bir araya gelip hayırlı işler temennisinde bulunarak dilek ve isteklerini dinleyip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ilettik.

Belediye Başkanımız tarafından kısa sürede hizmete açılan 15 Temmuz park alanı ve düğün salonunu yerinde inceleyip, Akçaşehirli belediyemizin faaliyette olan un fabrikasını ve çalışanlarını ziyaret ettik.

Akçaşehir’in tarım ve hayvancılıktaki gücüne ve başarısına tanıklık ettik. Belde Başkanımız Ramazan Yirşen’in Besi Çiftliği’ni ziyaret ederek Akçaşehir’deki tarım ve hayvancılığın gelişimi hakkında istişarelerde bulunduk” dedi.

Elmasıyla meşhur Elma diyarı Akçaşehir beldemizin soğuk hava kooperatifi yönetimi ve çalışanlarını ziyaret ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın selamını iletip, çalışmalarında bol, bereketli kazançlar dileğinde bulunduk. Böyle başarılı bir kooperatifi beldemize kazandıranlara ve çalışanlara şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum.