Koronavirüs salgınına karşı topyekün bir mücadele verildiğini ve büyük avantajalara sahip olduğumuzu, Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ve ilgili diğer kurumlarla tam bir eşgüdüm içerisinde eşi benzeri görülmemiş bir başarı ile mücadele sürdürüldüğünü söyleyen Ak Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Ülkemiz dünyanın yönetim kabiliyeti açısından da sınandığı bir dönemde büyük avantajlarla korona krizini yönetiyor. En büyük avantajımız güçlü ve kararlı bir lidere sahip olmamızdır. Şüphesiz Cumhurbaşkanımızın tecrübesi ve güçlü duruşu en önemli avantajımızdır. Bir diğer avantajımız ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sağladığı hızdır. Bu sistem ile kararlar hızlı bir şekilde alınıp sürecin yönetilebildiğini görüyoruz. Bir başka avantajımız da hepimizin gördüğü üzere liyakat sahibi bakanlarımızdır. İlgili tüm Bakanlarımız işlerine son derece hakim isimlerdir. Bu büyük avantajlar sayesinde İnşallah ülkemiz başarıyla bu sürecin üstesinden gelecek ve güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU SÜREÇTE TÜRKİYE OLARAK FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK!
Bu süreçte dünyada birçok ülkenin kendi vatandaşını kaderiyle baş başa bıraktığını dile getiren Çağlayan, “Birçok ülke kendi vatandaşına sahip çıkmazken başta Çin ve İran olmak üzere virüsün görüldüğü ülkelerdeki 2721 Türk vatandaşından gelen talepler doğrultusunda Türkiye'ye getirildi. Yurt dışından getirilen Türk vatandaşlarına 14 gün boyunca belirlenen hastanelerde karantina uygulanarak olası hastalık durumuna karşı tedbirler uygulandı. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda alınan tüm bu tedbirler virüsün ülkemize girmesini 90 gün geciktirdi. Bu durum ülke olarak ne kadar güçlü olduğumuzu ve diğer ülkelerden farklı olduğumuzun en büyük göstergesidir. Bu süreçte süreçte Türkiye olarak farkımızı ortaya koyduk! Ülkede virüsün görülmesiyle birlikte ise yeni tedbirler masaya yatırıldı. Okullar, üniversiteler tatil edildi. Son olarak 65 yaş üzeri değerli büyüklerimiz ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza evde kalma kuralı getirilerek bu vatandaşlarımızın sağlığı güvence altına alındı.” dedi.
 

ŞEHİR HASTANELERİNİN ÖNEMİ NET BİR ŞEKİLDE ANLAŞILMIŞTIRTürkiye’de son 18 yılda yapılan sağlık yatırımlarının bugünlerde faydasının görüldüğünü ve özellikle muhalefetin yoğun olarak eleştirdiği şehir hastanelerinin bu sürecin en az kayıpla atlatılmasında büyük katkısı olduğunu dile getiren Abidin Çağlayan, “İlk vakanın görüldüğü 10 Marttan itibaren hükümetimizin Şehir Hastaneleri başta olmak üzere son 18 yılda yapılan sağlık yatırımlarının ne derece önemli olduğu gözle görülür bir şekilde ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile Çin’den gelen yeni test kitleri ve ilaçlarla İnşallah bu süreci en az zarar ile atlatacağız. Bu güne kadar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi görenlere acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“DEVLET MİLLETİNİN YANINDA”
Sadece sağlığı değil ekonomiyi de tehdit eden salgına karşı Türkiyenin top yekün bir mücadele verdiğini ve ‘Devlet Milletinin Yanındadır’ sloganını vurgulayan Başkan Çağlayan, “İstikrar Kalkanı Paketi ile 100 milyar lira kaynak ekonomiye aktarıldı. Kısa Çalışma Ödeneği ile birçok sektöre maaş ve sigorta desteği sağlanacak. Ak Parti olarak bu süreçte ‘İyilik Hareketi’ başlattık. 65 yaş üstü bütün vatandaşlarımızı telefonla arayarak hal, hatır ve ihtiyaçlarını soruyor, kapılarına kadar ihtiyaçlarını götürüyor ve hayr dualarını alıyoruz. Salgın ile birlikte Genel Merkezimizle telekonferans yöntemiyle sürekli iletişim halindeyiz. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir ile yaptığımız son görüşmede hizmet sektöründe çalışan vatandaşlarımızın sorunlarını ilettik. Sahada yaşanan eksiklikleri dile getiriyoruz. Günlük olarak güncellenen ekonomide istikrar paketi bu süreçte bütün vatandaşlarımıza dokunacaktır.” ifadelerini kullandı.

“TEDBİR BİZDEN, TAKDİR ALLAH’TANDIR!”
Tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söyleyen Başkan, ”Devletimiz tüm kurumlarıyla görevinin başında, milletimizin hizmetindedir. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Ülkemiz birlikte bu sürecin üstesinden gelecek ve güçlenerek yarınlara yürüyeceğiz. Yeter ki kurallara, yetkililerin açıklamaları ve yönlendirmelerine uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim. Unutmayalım! Salgın, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Tedbir bizden, takdir Allah’tandır.” ifadeleri ile sözlerine son verdi.


İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar kalkanı paketleri;