Başkan Çağlayan mesajında; “Polis Teşkilatımız, kurulduğu günden itibaren vatan ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle görev yapmaktadır.
Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden, Anayasa ve yasalarımıza bağlı kalarak sadakatle görev yapan Polis Teşkilatımız; 175 yıllık bilgi ve deneyimiyle güvenlik hizmetlerinin sunulmasında modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanımıyla başarılı ve sürekli hizmet vermektedir.
Bununla birlikte Polis Teşkilatımız, karşılaştığı her olayda, sağduyusunu muhafaza etmekte ve halkımızla bütünleşerek devlet-millet beraberliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir.
Üstün bir vazife anlayışıyla hizmet veren Polis Teşkilatımız, aziz milletimizin barış ve emniyet içinde yaşaması için gösterdiği fedakârlık ve kahramanlıkla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri gururlandırmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum. Emekli ve gazi polislerimize sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum.
Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 175. yılını ve Polis Haftasını en kalbi duygularımla kutluyor; halkımızın huzuru ve güveni için gece gündüz demeden çalışan fedakâr emniyet mensuplarımıza başarılar diliyorum” dedi.