Karaman’da YHT hattının çalışmalarının bitmesiyle test sürüşleri yapılmaya başladı. Abidin Çağlayan ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun Konya’da buluşarak YHT ile Karaman’a geldiler. Kendilerini Karamanlılar Karaman AK Parti Teşkilat üyeleri ve Tren Garı Görevlileri karşıladı.

Karaman’da Başkan Çağlayan, Ali İhsan Uygun ve Daire Başkanları YHT işletmeleri hakkında toplantı yaparak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Başkan Çağlayan: “Demiryolu yatırımları ekonomik kalkınmanın yanında bilimsel, sosyal ve kültürel gelişme ile bütünleşmeyi sağlamak adına önemli bir yatırımdır. YHT geçtiği her yerleşim yerini modern hayatla tanıştırmaktadır. Böyle bir yatırımı şehrimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan’a, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Karaman’ımıza hayırlı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.