İl Başkanı Abidin Çağlayan 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların öncelikli hedeflerindendir. Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.

Çağımızın en saygın mesleklerinden biri olan hekimlik mesleğini icra ederken, insan sağlığını ve hayat hakkını daima ön planda tutan, imkânlar ne olursa olsun her koşulda sorumluluğunun bilincinde olan, hastasını önce ‘insan’ olarak gören doktorlarımıza ve tüm sağlık personellerine minnettarız.

Tüm zorluklara rağmen mesai mefhumu gözetmeden özveriyle görev yapan sağlık personelimizin, hoşgörülü tutumları ve mesleğin getirdiği ahlaki değerlere duydukları bağlılık takdire şayandır.

İnsanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.