Çağlayan, mesajında: “Sağlık Çalışanlarımızın her zaman olduğu gibi COVID-19 salgını sürecinde de özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde insanlığa ve ülkemize hizmet ettiklerine bir kez daha şahit olduk. 2019 Aralık ayında Çin’De ortaya çıktığı günden bu yana, dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de hayatımızın her anını etkileyen COViD-19 salgını sürecinde; doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan, ambulans ve acil bakım teknikerleri her bir sağlık çalışanı, insan üstü bir özveri ve gayretle mesleğini icra etmektedir. Bu süreçte bizlerin sağlık çalışanlarına verileceğimiz en büyük destek “Maske Mesafe Hijyen” ve "evde kalın" çağrılarına uymak ev izolasyonu kurallarına maksimum düzeyde dikkat etmemiz olacaktır. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, her türlü özveri ve gayretle mesleğini icra etmeye devam eden bütün sağlık çalışanlarımızı bir kez daha yürekten kutluyorum.

Ayrıca, yine koronavirüs salgını ile mücadele ederken, virüse yakalanarak hayatını kaybeden bilim insanlarını ebediyete intikal etmiş bütün sağlık çalışanlarımızı da Rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemiz bugün tıp eğitimi, teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları, sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır.

Sağlık altyapısını güçlendirme konusunda son dönemde yapılan en önemli yeniliklerden biri de “Şehir Hastaneleridir. Böylece sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye çıkarılması, vatandaşlarımızın memnuniyetinin artırılması hedefine ulaşılmıştır.

Bu süreci en güzel şekilde yürüten Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’nın Milletvekilimiz Sn. Dr. Recep Şeker’in tüm ülkemizde ve İlimizde canla başla çalışan tüm Doktor ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını Kutlar çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.