Çağlayan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesini, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin yanı sıra temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele edilmesini vazife edinen, geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı; özverili ve hoşgörülü anlayışıyla sosyal hayatın her alanında gece gündüz demeden vatandaşlarımıza hizmet etmektedir.

Polis Teşkilatımız, koronavirüs pandemisinin etkisinin görülmeye başladığı ilk günden itibaren salgının kontrol altına alınması yönünde tüm kurumlarıyla birlikte ön saflarda yer alarak yoğun mesai harcamakta, ihtiyaç sahibi kişilerin ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ile yapılan yardımların yerlerine ulaştırılması başta olmak üzere pek çok konuda vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmaktadır. Gerçekleştirdikleri koronavirüs denetimleriyle salgınla mücadelede önleyici bir rol de oynayan polislerimize vatandaşlar olarak destek olmanın en önemli koşulu koronavirüs tedbirlerine eksiksiz uymak olacaktır.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıl Dönümünü kutluyor, şehit olan kahraman polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekli olan ve görevleri başında bulunan polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."