Eğitim Danışmanı Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, İşler Kitabevi’nin organizasyonuyla 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine 'Yeni Nesil Eğitim Bilinci' konulu seminer verdi.

Lütfi Elvan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ve lise öğrencileri ile idareciler katıldı.

Karamanlı öğrencilerle buluşan Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Sinan İpek, yakın zamanda gerçekleşecek olan üniversite sınavını ve bu sınavdan sonra hayatlarını nelerin değiştirebileceğini öğrencilerle paylaştı.

İpek, öğrencilere karşılarına çıkacak zorluklar, sınavlardaki heyecanını nasıl yenebileceği, çevresel faktörlerin başarıya olan etkileri, zihin haritalarını devreye sokarak nasıl odaklanabileceği, hafıza tekniklerini kullanarak beynin sağ ve sol loblarını nasıl kullanarak teknikler uygulayabileceği, işitsel, görsel, kinestetik zekâ tiplerinin nasıl ders çalışması gerektiği, uyku problemleri, bakmak ile görmek arasında kaçırılan başarıların nasıl yakalanabileceği, sınav öncesi egzersizler ile hafızanın güçlendirilmesi ve kaygının azalması, öğrencinin 13-17 yaş arasında hangi duygulardan geçtiği ve bazı duygularını nasıl yanlış yönettiği, öğrenci ve aile çatışmalarında nasıl davranması gerektiği, yeni sistem sınav sürecinin nasıl işleyeceği konusu, PİCA, SAT, ALES formatlarında soruların gelmesi ve alınacak tedbirler, sıralamalar, puanlara göre meslekler ve bir öğrencinin nasıl bir programda ilk 200 bin sıralamasına girebileceği, öğrencinin kendisini zimmetlemesi ve kamp sürecindeki hususlar, Öğrencinin kendisini nasıl programlandırarak ders çalışacağı hususunda (gündelik tekrar, soru sayısı, konu özetleri, tuzak soru, paragraf çözmenin tüyoları, zaman yönetimini kullanarak uygulamaya geçmesini, ders türüne göre çalışma tekniğinin nasıl olması gerektiğini) uygulamalar ile göstererek yol gösterici önerilerde bulundu.

Sinan İpek söyleşide yaptığı konuşmada, "Bir öğrencinin öncelikle başarabilmesi için çalışması, çalışabilmesi için de ikna edilmesi kanısındayım ve ben de onlarla bu söyleşilerde neden çalışmaları gerektiği konusunda kendi yöntemlerim ve uzmanlardan aldığım bilgileri harmanlayarak desteklemekteyim. Seminerin en önemli konusu olan 'Acı yoksa başarı da yok. Sen yeter ki bırakma' sözü ise rekabetin yoğunlaştığı, artık bir yerlerde olmak için bedellerin ödenmesi gerektiğini vurgulamaktayım." dedi.

Karaman Gündem Gazetesine açıklama yapan İpek, acı ama gerçeğin, öğrencilerin mesleklerine göre ve gelirlerine göre hayat kuracak olmaları olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Gençlere yıllardır gece gündüz hazırladığım tecrübeleri büyük bir seminer eşliğinde verme imkanı bularak yakın zamanda onları hayatını ilgilendiren sınavı ve bu sınavdan sonra hayatlarında nelerin değişebileceğini konuştuk. Her zaman dediğim gibi artık statü dünyası denilen bir kavram var ve gençlerimiz bu sınav sonrasında hayatlarında bazı değişiklikler ile karşılaşacaklar. Mesleklerine göre ve gelirlerine göre bir hayat kuracaklar. Maalesef acı ama gerçek bu maalesef!

Bir kişisel gelişim danışmanı olarak iyi dinleriz gençlerimize ve bizden destek almak isteyen kişilere en yararlı bilgiyi sunabilelim. Bu konuda 8 yıldır eğitim dünyasında eğitim koordinatörü olarak görev aldığımdan gençlerimize karşılarına çıkacak zorlukları, sınav süresince heyecanlarını nasıl yenebileceklerini, yeni sınav sisteminin kendilerinden ne beklediğini, bilgiyi geri çağırma yöntemi, en önemlisi psikolojim başarmaya hazır mı denilen bölümlerde gençlerimize küçükte olsa yol göstermeyi seviyoruz.

Bir öğrencinin öncelikle başarabilmesi için çalışması, çalışabilmesi içinse ikna edilmesi kanısında bir insanım ve bende onlara bu söyleşilerde neden çalışmaları gerektiği konusunda kendi yöntemlerim ve uzmanlardan aldığım bilgileri harmanlayarak desteklemekteyim.

Türkiye geneli birçok yerde İşler Yayın Grup ile MEB, kaymakamlık ve valilikler ile projeler yürütüyoruz. Seminerimizin en önemli konusu olan acı yoksa başarıda yok sözü ise rekabetin yoğunlaştığı, artık bir yerlerde olmak için bedellerin ödenmesi gerektiğini ve hiç bir başarının sadece hayal ederek gelmediğini aksine eğer bir kişi başarıyı istiyorsa ne olursa olsun onu gidip kendisinin almasını ve artık ayağa kalkmasını vurgulamaktayım. Ve her zaman dediğim gibi acı yoksa başarı da yok!”

Söyleşi öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.