Adalet Bakanlığı İle Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilk kitap bağışı yapılarak bugün saat 11:00’de tüm Türkiye’de Adalet Sarayı binalarında eş zamanlı olarak “Kitap Bağışı” kampanyası başlatılarak Karaman Adalet Sarayı Hizmet Binasında eş zamanlı olarak kitap bağışı kabul standı kuruldu.

Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerine “Bir Kitap Bir Umut” kitap bağışı kampanyası 31/05/2021 – 16/06/2021 tarihleri arasında Karaman Adliyesi kitap bağışı standında kabul edilecek.

Kitap bağışı standının açılışında Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek tarafından da ilk kitap bağışı gerçekleştirerek yaptığı açıklamada: “Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklarının kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek, iyileştirme faaliyetlerine katkıda bulunmak ve topluma tekrar kazandırma sürecinde fayda sağlamak için 16/06/2021 tarihine kadar sürecek olan Kitap Bağışı kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Tüm Adliye ve Ceza İnfaz Kurumu Personeli ile Avukatlarımızın yanı sıra, Karaman halkının ve STK’ların da katkı sunmasını beklediğini belirterek hayırlı uğurlu olsun” dedi.