13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltması Günü kapsamında 1-5 Ekim tarihleri arasında ilimizde bulunacak olan Deprem Simülasyon Eğitim Tırı, ilk olarak 2 Ekim Pazar günü Türk Dünyası Kültür Parkına getirildi. Burada alanında uzman eğitmenler tarafından katılımcılara; afet ve acil durum çantası, aile afet planı, toplanma alanları, afet anı ve sonrasındaki hazırlıklar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Teorik bilgilendirmenin ardından katılımcıların öğrendiklerini pekiştirmeleri açısında uygulamalı eğitim verildi. Katılımcılara çök-kapan-tutun hareketi öğretilerek deprem simülasyon tırında tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereğince şiddetli deprem anı yaşayan katılımcılar, teorik bilgilendirmede öğrendikleri çök-kapan-tutun hareketini uygulamalı şekilde yaptılar.

İP BAĞLAMA TEKNİKLERİ GÖSTERİLDİ

Simülasyon tırındaki eğitimin ardından e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmak için başvuran ve sonrasında ise Destek AFAD Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlara ip bağlama teknikleri, hafif arama kurtarma, çadır kurma eğitimleri verildi.

AFAD Gönüllülük Projesi ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dahil edilmesi amacıyla; görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarının takip edilmesi hedefleniyor.

KARAMAN’DA BİN 457 GÖNÜLLÜ BULUNUYOR

Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından gönüllüğün yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ilimizdeki temel AFAD gönüllüsü sayısı bin 457’ye ulaştı. Destek AFAD Gönüllüsü olmak isteyen 83 vatandaş saha eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlarken, 48 gönüllünün ise eğitimleri devam ediyor.

EĞİTİMLERE TÜM KARAMAN HALKI DAVET EDİLDİ

1-5 Ekim tarihleri arasında Karaman’da olacak olan deprem simülasyon eğitim tırı bugün Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında, 04 Ekim 2022 tarihinde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesinde ve 05 Ekim 2022 tarihinde de 10.00-13.00 saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Bahçesinde, 13.30-17.00 saatlerinde Polis Meslek Eğitim Merkezi Bahçesinde vatandaşlara eğitim verecek.

Yetkililer, vatandaşları eğitimlere ve AFAD gönüllüsü olmaya davet ettiler.