Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulunda oluşturulan minikler halk oyunları ekibini ziyaret eden ve onlarla zaman geçiren Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han ve AFAD Personeli ve gönüllüleri okul tarafından temin edilen fırçalar ve boyalarla öğrencilerle eğlenceli bir etkinliğe imza attılar. Boyama öncesi AFAD araçlarının tanıtımının yapıldığı programda öğrencilerle sohbet eden Han AFAD’ın her yerde ve her alanda çalışmalar yapmaya devam ettiğini söyledi.

Han “AFAD gönüllüğü sadece olağanüstü acil durumlarla sınırlı değildir. Sosyal sorumluluk projelerimizle de her yerde ve her alanda çalışmaya üretmeye devam ediyoruz. Bugünde burada bu yönümüzü öğrencilerimize göstermek istedik.  Minikler halk oyunları ekibini ziyarete geldiğim gün çocuklarımızla böyle bir çalışma yapma kararı aldık ve rengârenk bir okul girişi için fırçalarımızla okul yönetimi tarafından gösterilen öğrenci girişimizi boyadık. Her yerde ve her alan da en büyük destekçimiz olan koca yürekli AFAD Personelimiz ve gönüllerimize bu çalışmada bizimle oldukları için özverileri nedeniyle teşekkür ederim.” dedi.

Fırçaların boyalarla buluştuğu, öğrencilerin AFAD’la birlikte yol arkadaşlığı yaptığı program hem öğretici hem de eğlendirici bir çalışma olduğu diyen Okul Müdürü Özcan Üstün “Yaz döneminde büyük bir tadilat geçiren okulun güzelleştirmesine katkı sağlayan AFAD İl Müdürümüz sayın Şerife Han başta olmak üzere onunla emek veren gençlerimize teşekkür ederim. Okulumuzda yapılan her çalışma her organizasyon çocuklarımız için. Okul bahçesi sadece öğrenciler için değil veliler için de 7 gün 24 saat açık olan bir okuluz. Çocuklarımızı yapmış olduğumuz etkinlikler, ücretsiz kurslarla tanıştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sabah okula gittiklerinde rengarenk bir öğrenci okul girişi ile karşılaşan öğrencilerin hayranlıkları beden dillerine yansırken çalışma öğrenci velilerinden tam not aldı.