Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afetlere karşı bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla 2022 yılı “Tatbikat Yılı” olarak ilan edildi.

“Tatbikat Yılı” kapsamında kamu kurumu ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik afet farkındalık eğitimi veriliyor.

Eğitimler kapsamında Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri BİFA Bisküvi personellerine eğitim verildi. Verilen teorik eğitim ardından personellerin öğrendiklerini pekiştirmek adına BİFA Bisküvi fabrikasında yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereğince fabrikada yangın alarmı verildi. Alarmı duyan personeller aldıkları eğitim doğrultusunda başarılı bir şekilde binayı tahliye ettiler. Yapılan tatbikatın ardından fabrikanın bahçesinde toplanan personellere yangın tüpünün nasıl kullanılacağı öğretildi.

Eğitim sonunda ise Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han tarafından BİFA Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu’na afet çantası hediye edildi.