Kale İlkokulu anasınıfı öğretmeni Sebile Aydoğmuş, bisikletten düşerek bacağını kıran Afganistan uyruklu öğrencisine geçmiş olsun ziyaretine gitti.

Aydoğmuş gerçekleştirdiği ziyarette, Afganistan uyruklu ailenin ekonomik sıkıntılar yaşadığına şahit olarak oturdukları evde birçok eşyanın eksik olduğunu fark etti.

Durumu okul idaresine, öğretmenlere ve öğrenci velilerine aktaran Aydoğmuş, özellikle müdür yardımcısı Ömer Bilgiç, anasınıfı öğretmeni Zehra Apanos ve anasınıfı öğrencisi aileleri ile birlikte Afganistan uyruklu aileye yardım bulma amacıyla seferber oldu. Okul idaresinden, öğretmenlerden ve öğrenci velilerinden 3 gün içerisinde toplanan para ile gıda, tekstil, halı, yastık, battaniye, kırtasiye, soba ve beyaz eşya ve kömür gibi ihtiyaçlar alındı.

İhtiyaçların tamamlanması ile birlikte anasınıfı öğretmeni Aydoğmuş’un öğrencisinin bulunduğu 9 kişilik Afganistan uyruklu ailenin evine, müdür yardımcısı Ömer Bilgiç, anasınıfı öğretmeni Zehra Apanos ve anasınıfı öğrencisi aileleri ile birlikte tekrar ziyarete giden Sebile Aydoğmuş, topladıkları yardımları tek tek evin içerisine taşıdılar.

Yardım sonrası gazetemize açıklama yapan öğrenci velileri, gıda yardımının yıl boyunca devam edecekleri kararı aldıklarını söyleyerek, yaptıkları araştırmalar neticesinde Afganistan uyruklu aileye herhangi bir yardım kuruluşundan yardımın gelmediğini aktardılar.