Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ahilik geleneği; Ahi Evran Veli tarafından 13. Yüzyılda Anadolu’da temelleri atılmış, dürüstlük, sevgi, hoşgörü, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergileyerek üretenin, emeğin, helal kazancın ve dürüst yönetimin simgesi olmuştur.

Ahilik, Anadolu’da birliği, refahı, toplum düzenini sağlayan ve halkın maddî, manevî tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilatlanan sivil toplum kuruluşudur.

Esnaf yaşamına belirli kaideler getirerek, insanların maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını gidermeyi ve toplumsal düzeni sağlamayı kendine amaç edinmiş Ahilik sistemi, sanat, ticaret, dayanışma ve yardımlaşmayı yöntem olarak kullanmıştır.

Türk kültürünü ve İslâm dininin değerlerini taşıyan Ahilik teşkilatı, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde güzel ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi çok önemli değerler esas alınarak esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirmiş, bu da Anadolu’da birlik-beraberlik ve refahın sağlanmasına ve toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir.

Ülkemizin dört bir yanında kutlanan Ahilik Kültürü Haftası’nın temeli "Rızkı veren Yüce Allah (C.C)'tır" inancı ile ben siftah ettim diyerek müşterisini daha siftah yapmamış komşusuna göndererek kendisiyle birlikte komşusu da kazansın isteyen koca gönüllü esnaf adamlarının Osmanlı’daki bu dayanışmadan gelmektedir.

Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan ve asırlar öncesinden günümüze kadar uzanan Ahilik geleneği; ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan çok önemli ilkeleri ile günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan esnaf ve sanatkârlarımız, bu önemli mirası devam ettirmekte ve gelecek nesillere aktarmaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yâd eder, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Kültürü Haftası'nı en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi