Başkan Ahmet Arı mesajında: ‘’19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Türk milleti için, yeni ufuklara doğru, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde el ele verip, gönül birliği içinde birbirini ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, şefkat dolu, huzurlu ve mutlu günleri ifade etmektedir.

Türk milleti, Samsun’dan harekete geçen Milli Mücadeleyi inançla, imanla omuzlamış, nihayetinde zaferle buluşturmuştur. Türklüğün tutsaklığı kabul etmeyeceği, hürriyet uğruna yeri geldiğinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağı bütün yönleriyle ortaya koyulmuştur.

Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz gençliğin, bizden daha iyi ve daha sorumlu yetişmesi, hepimiz için vazgeçilmez bir milli görev, aynı zamanda vatan borcudur. Büyük Türk Milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Samsun’dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve gazi kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” İfadelerine yer verdi.