Kale İlköğretim Okulunda düzenlenen seminere, Türk Kadınlar Birliği Karaman Şube üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kadınlar Birliği Karaman Şube Başkanı Aynan Çolakoğlu, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapma yoludur” diyerek 84 yıl önce kadın-erkek eşitlinin önemini vurgulamıştır.

31 Mart 208 Yerel yönetim seçimlerinde tüm siyasi partilerin kadın adaylara daha fazla yer vermesini istiyoruz, cinsiyet eşitliğinin kötü görüntüsü düzeltilebilir. Bu konuda duyarlı olmalarını diliyor ve saygıda bulunuyoruz.

Türkiye’de ki Tüm kadınların seçme ve seçilme haklarının 84’üncü yılını ve Tüm Kadınların Dünya Kadın Hakları gününü kutluyoruz.” dedi.

Seminerde, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Psikolog Şeyda Çakmaker, Milli Eğitim Müdürlüğünden Rehber öğretmeni Derya Dikdere tarafından ailelere eğitim verildi.