Karaman Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Dr. Namık Ak’ın basına yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Rektör Ak’ın ‘’bana bak dedim ‘’,‘’ akıllı olun ‘’ şeklindeki ifadelerine anlam veremediklerini ifade eden meclis üyeleri konuyla ilgili olarak yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörünün basına yansıyan asılsız itham ve sözlerini hayretle öğrenmiş bulunmaktayız.

Sayın rektörün mesnetsiz iddialarını kendisine iade ediyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi alanına toplu konut yapılması için plan tadilatı talepli konu Sayın rektörün Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi‘nde göreve başlamasından önce Karaman Belediye Meclisi gündemine gelmiş ve talep oybirliği ile red edilmiştir. Sayın rektörün Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi‘nde göreve başlamasının ardından kendisine AK Parti grubumuzca hayırlı olsun temalı nezaket ziyaretinde bulunulmuştur. Bu ziyarette daha önce Karaman Belediye Meclisi gündemine gelen ve oybirliği ile red edilen konu sohbet esnasında açılmış ve meclisimizin red gerekçeleri Sayın rektöre sözlü olarak ifade edilmiştir. Yapılan bu açıklamaların ardından Sayın rektör meclisin red sebeplerinin bu şekilde olduğunu daha öncesinde bilmediğini, kendisine konunun bu şekilde anlatılmadığını ve Belediye Meclisi’nin verdiği kararda haklı olduğunu ifade etmiştir. Böylesi bir toplu konut projesi için üniversite alanının değil üniversiteye çok yakın bir mesafede bulunan TOKİ rezerv alanlarının değerlendirilebileceği, üniversite alanının eğitim faaliyetleri için kullanılmasının daha uygun olacağı, üniversitenin ileride yeni alanlara ihtiyaç duyması halinde kullanılacak alanın konut alanına çevrilmesinin akla ve mantığa aykırı olduğu, üniversite alanının konut olarak 3. şahıslara devredilmesinin ardından yerleşke bütünlüğünün bozulacağı, eğitim faaliyetlerinin verimliliğinin düşeceği, güvenlik zafiyetlerine sebebiyet vereceği, planlanan alana giriş-çıkış yapılacak noktanın köprülü kavşağa çok yakın mesafede bulunmasından dolayı trafik yoğunluğunu artıracağı ve kazalara sebebiyet vereceği Sayın rektöre ifade edilmiştir.

Ayrıca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin talep ettiği plan tadilatı, Karaman Belediyesi meclis kararı red gerekçelerinde belirtildiği gibi Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ve 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırılıklar içermekte olup ve bu aykırılıkların varlığı görülen davadaki bilirkişi raporuna da yansımıştır.

Belirtmek gerekir ki, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Belediyesi’nden yukarıda belirtilen talebi ile eş zamanlı olarak toplamda 69.000 m²‘lin alanı; eğitim faaliyetlerinde kullanmak için bedelsiz tahsis edilmesi talebinde bulunmuş olup, Karaman Belediye Meclisince tahsis gerçekleştirilmiştir.

Mevcutta üniversitenin eğitim faaliyetlerinde alana ihtiyacı var iken 44.000 m² ‘lik üniversite alanına toplu konut yapılmasının istenmesini anlayabilmiş değiliz.

Durum böyle iken Sayın rektörün basın önünde yaptığı açıklamalarına hiçbir anlam verilememiştir.

Her şeyi bildiğini iddia eden Sayın rektöre konu ile alakalı davanın Karaman Belediyesi tarafından açıldığını ve Meclis Üyelerinin böylesi bir dava açma gibi bir yetkisinin olmadığını hatırlatmak isteriz.

Sayın Rektöre maksatlı ve asılsız bilgi verip konuyu mecrasından saptıran ve kendisini yanlış yönlendiren konuşmasında bahsetmiş olduğu kişileri acilen yanından uzaklaştırmasını tavsiye ederiz.

Sayın rektörün söylediğini iddia ettiği ‘’bana bak dedim ‘’,‘’ akıllı olun ‘’ şeklindeki asılsız ifadeleri kendisine iade ediyoruz.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada namuslu, vicdanlı, şeffaf ve aklı başında siyaset yapmaya devam edeceğiz.

Sayın rektöre siyaseti çok seviyor ise cübbesini çıkarıp siyaset meydanına çıkmasını ve kendisini ispat etmesini tavsiye ediyoruz.

Sayın rektörü bizleri bu göreve seçen Karaman halkından, kamuoyundan ve bütün belediye meclis üyelerinden özür dilemeye davet ediyoruz.”