AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er;

Başkan ER mesajında; "Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde Erzincanlı hemşehrilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile milletçe kutluyoruz. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal'in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır.

Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 95 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir.

Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefe ulaşılacağına olan inancımız tamdır... Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.

Sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.

Dünya ile entegre olarak, geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz, bu yeni kabiliyet sayesinde sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır.

Demokrasimiz, temel kurum ve mekanizmalarıyla her geçen gün daha da olgunlaşarak, çoğulcu demokratik normlara uyum yönünde önemli mesafeler katetmiştir. Demokrasi, Cumhuriyetimizin değişmez ve değiştirilemez bir niteliği haline gelmiştir. Çünkü demokrasi, milletin dile gelmesi, varlığını hissettirmesi, bütün farklılıklarıyla temsil edilmesi imkânıdır.

Bu imkânı derinleştirmek, milletimizin birliğinin nişanesi olan değerlerle, zenginliğinin göstergesi olan farklılıklarını koruyacak bir biçimde demokrasiyi her düzeyde geliştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.

Gücümüzün, potansiyelimizin, birliğimizin, beraberliğimizin değerini hiçbir zaman unutmayalım. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor.

Gerekli irade, azim, vizyon ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde Türkiye'nin, yeni dünya düzeninde değişimi "takip eden" değil, "talep eden" ve "şekillenmesine katkıda bulunan bir ülke olacağına olan inancımız tamdır.

Bu konuda Karaman ili olarak da hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız. Bu farkındalığın gereği olarak İlimizin her konuda gelişip kalkınması için büyük çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz, ilimizi her konuda en üst sıralara taşımaktır.

Bu inançla, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!” dedi.

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç;

"Türk Milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi; tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol gösterecektir. 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan eden aziz şehitlerimizin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az Millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. 

Bilinmelidir ki; Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizi korudukça, bağımsızlığımızın nice yıldönümlerini huzur ve mutluluk içinde kutlayacak; bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. "

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Kale

Başkan KALE mesajında; "Çok büyük zorluklarla elde ettiğimiz vatanımızın Cumhuriyetimizin 95. yılını büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. İçinden geçtiğimiz zorlu süreçte kıymetini bir kere daha idrak ettiğimiz, temel değerlerimizin mihenk taşı olan Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet'in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle." İfadelerine yer verdi.

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay;

Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Aziz şehitlerin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek  onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.

Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu  ve saygıyla anıyor, saygıdeğer vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını gönülden kutluyorum.