Konuya ilişkin bir açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Er; “Kampanyanın ilk adımı olan aday belirleme sürecini muhteşem bir tanıtım programıyla taçlandırarak ilk aşamayı en güzel biçimde tamamlamış olduk. Sonrasında bütün teşkilat mensuplarımızla ve başkan adaylarımızla birlikte ilk günkü heyecanla sahadaydık. 31 Ocak 2019 günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Manifestomuzun ilanıyla birlikte kampanyamızın diğer adımını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bugün itibari ile Seçim Koordinasyon Merkezlerimizi (SKM) kurarak seçim gününe kadar geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaman belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin ise; “Rabbimin rızası, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ve Karamanlı hemşerilerimin teveccühleri ile başlayan adaylık sürecimiz hamdolsun dolu dolu geçmekte. Hayırlı bir niyet üzere başladığımız bu kutlu yolculuğun zaferle neticeleneceğinden hiç şüphem yok. İlk günden itibaren Karaman halkınca şahsıma gösterilen ilgi ve alakayı burada zikredeceğim birkaç cümle ile ifade etmem çok zor. Ama gelinen noktada gördüğüm bir tek şey var o da bütün hemşerilerimiz bize inanmışlar ve sonuna kadar da güvenmekteler. Onların güvenlerine layık olabilmek için dur durak bilmeksizin çalışıyoruz derken bugüne dek yaptıkları çalışmaları ve gelecek planları için şu sözleri sarf etti.

Başta vatandaşlarımız olmak üzere, hangi görüşten olursa olsun geçmiş dönemlerde şehrimize emek vermiş siyaset adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi ve özel kurumlarımızla, odalarımızla, esnaf ve sanatkârlarımızla iç içe olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Her biriyle gerçekleştirmiş olduğumuz istişareler ve görüş alış verişlerimiz neticesinde plan ve projelerimize yön vermiş olduk. Hiç kimseyi ayırt etmeksizin bütün gönül sahiplerini elimizden geldiğince dinledik ve fikirlerine değer verdik. İnşallah bugün itibari ile Startını vereceğimiz Seçim Koordinasyon Merkezlerimizle (SKM) birlikte bundan sonraki süreci de halkımızın arasında geçireceğiz. Bütün Parti teşkilatımızla birlikte mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak hemşerilerimizin evlerine ve gönüllerine misafir olacağız” dedi.