AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli;
AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen, 48 il, 563 ilçe ile 213'ü belde olmak üzere 824 Belediye Başkanının katıldığı toplantı sonunda, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan  tarafından 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde üstün başarı sağlayan Belediye Başkanlarına ödül takdim edildi. Bu Başarıda İlçeler sıralamasında %72,5 oy oranıyla 4. Sırada olan Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu Başbakanımızın elinden ödülünü aldı. Başyayla belediye Başkanımız Şerafetin Bulgurcu' yu bizlerde plaket vererek ödülünü takdim ettik. Hizmetlerinin ve başarılarının devamını diliyoruz. Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde özel şirkete ait bir kömür madeninde çalışan Mustafa Yirik, ocak içindeki tomrukları yerleştirirken göçük meydana gelmiş, İşçiler tarafından ocak dışına çıkarılan Yirik, ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Mustafa Yirik kardeşimizin cenazesine katıldık, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, teşkilatlarımızla birlikte daha önceki seçimlerde gösterdiğimiz çaba ve gayretin daha fazlasını göstereceğiz.
Önümüzdeki seçim çok önemli, ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini ve ciddiyetini tüm Taşeli bölgesi net olarak biliyor. Türkiye genelinde yapılacak sandık toplantıları ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin de startını vereceğiz.