AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç ve yönetim kurulu üyeleri Koronavirüsün etkilerini piyasada azaltmak adına açıklamış olduğu istikrar kalkanı paketlerinin tedarikçisi olan, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım ve Halkbank’ı ziyaret ederek çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler.

Ziyaretler sırasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan başkan Çağlayan, edindiği bilgileri şu şekilde açıkladı; ‘’ Kamu bankaları 'Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi'ne her 100 başvurunun 86'sını karşılamış.
Kamu bankaları, Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi kapsamında bugüne kadar 4,5 milyondan fazla vatandaşa toplam 27 milyar lira tutarında kredi tahsisi gerçekleştirmiş.
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank ise Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi kapsamında bugüne kadar 4,5 milyondan fazla vatandaşa toplam 27 milyar lira tutarında kredi tahsisi gerçekleştirmiş olup
Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada ise Ekonomik İstikrar Kalkanı hamlesiyle birlikte hayata geçirilen Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi kapsamında bugüne kadar 4,5 milyondan fazla vatandaşa toplam 27 milyar lira tutarında kredi tahsisi yapıldığı bildirildi.
Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi başvurusunda bulunan vatandaşların yüzde 86'sına kredi kullandırıldığı ve kişi başına kullandırım ortalamasının 6 bin lira tutarında olduğunu öğrendik. Ülkemizin içinden geçtiği bu çetrefilli dönemde elini taşın altına koyan herkese gönülden teşekkür ederiz” dedi.