AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er;

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken velilerimiz, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşamaktadır.

Biliyoruz ki; milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir.

AK Parti 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkânları seferber etmektedir. Bu nedenle ilimizde de okul öncesinden itibaren her kademede eğitim kalitesini daha da yükselterek ilimizi bir adım daha öne taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Aydınlık Türkiye’nin güvencesi, hiç kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Yeni Türkiye yolunda, okuyan, araştıran, sorgulayan ve en önemlisi akleden bir nesli, yarınlar için yetiştirmektir.

Bu vesileyle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, İlimizin her yerinde görev yapan eğitim camiasındaki görevlilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılının başarı ve mutluluk getirmesini temenni eder, başarılar dilerim.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Bilindiği gibi, bilgi çağını yaşadığımız günümüzde teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Bu sebeple, milletimizin uygarlık yarışında ön sıralarda yer alabilmesi, ancak bilgi ile yetiştirilmiş nesillerin varlığı ile mümkün olacaktır.

Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını ilköğretim dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktardıkları bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine, milletimizin hayat standardını yükselterek çağdaş medeniyetler seviyesine getireceklerine inanıyoruz.

Eğitime ve insana yapılan yatırımları geleceğe yapılan en önemli, en değerli ve en uzun vadeli yatırımlar olarak görmekteyiz. Eğitimi de, ülkemiz için genç nüfus yapısından yararlanmayı sağlayacak en önemli unsur olarak, stratejik önemde görüyor, bilgi çağının gereklerine uygun olarak iyi yetişmiş, donanımlı gençlerimizle aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inanıyoruz.

Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirebilmektir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitim hayatını tamamlamaları için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;

Geleceğin teminatı çocukların, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerin ve büyük gayretlerle ülkenin her köşesinde hizmet veren öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz, milleti ve ülkeyi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir.

Çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.

İnsanlar, eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarır. Daha mutlu yarınların kurulabilmesinde büyük katkısı olan eğitim, üzerinde hassasiyetle durulması ve elbirliğiyle sahiplenilmesi gereken uzun bir süreci kapsamaktadır. AK Parti Hükümetimiz bu anlayıştan yola çıkarak çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkânları seferber etmektedir.

İdareciler, eğitimciler, öğrenciler ve veliler olarak, tüm bu fırsat ve olanakları eğitim kalitesini daha ileriye taşımak için en iyi biçimde değerlendireceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygularla, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını ve hep birlikte başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmemizi diliyorum.