Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan: “Yaklaşık 19 aydır kovid-19 tedbirleri nedeniyle yüz yüze toplantılarımızı maalesef yapamadık. Ülke ve millet olarak zorlu ve sıkıntılı süreçler geçirdik. Ama hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanlarımızın başarılı çalışmaları, milletimizin sabır ve metaneti ile bu zorlu süreci en az hasar ile atlatıyoruz. Millet olarak aşımızı yaptırıp tedbirlere uyarsak inşallah bu işin sonunu en kısa sürede göreceğimize olan inancım tamdır” dedi.

Çağlayan, AK Partinin kuruluş felsefesinden ve prensiplerinden taviz vermeden, kendini güncellemeyi başarabilmiş yegani siyasi hareket olduğunu da vurgulayarak, “AK Parti’nin, ülkemizin son 20 yılına damga vuran siyasi başarısında, en büyük pay sahibi başta Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu davaya gönül veren karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek gece-gündüz demeden çalışan AK Parti neferleridir. AK Parti olarak Milletimizin kalbinde doğduk ve orada büyüdük, milletle irtibatı hiç kesmediğimiz gibi hep güçlü tuttuk. Bu yüzden bu günlere kadar gelebildik. Siyasette başarı çıtasını milletimizle olan muhabbetimizin derinliğine güvenerek sürekli yukarıya çıkardık. Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle yoktur. Milletimizin gösterdiği istikamette sürekli kendimizi sorgulayarak, sürekli kendimizi yenileyerek hizmet etmeye, inşa etmeye, üretmeye devam edeceğiz. AK Parti, değişimi ve dönüşümü takip eden bir anlayışın değil, değişimi ve dönüşümü bizzat gerçekleştiren ve her dönem yenilenen kadroları ile tamamen başarıya odaklanan dinamik bir siyasi harekettir. AK Parti, kuruluşu tepeden tabana doğru olan değil, tabandan tepeye doğru olan ilk ve tek partidir. Köy ve mahalle temsilcilerimizden başlayarak, belde teşkilatlarımıza, ilçe ve il teşkilatlarımıza, belediye ve il genel meclis üyelerimize kadar, AK Parti'nin hücrelerini oluşturan birimlerde görev alan her arkadaşım bu ekibin vazgeçilmez bir parçasıdır. Her bir AK Parti üyesi arkadaşım, partimizin payıdır, paydaşıdır. Birlikte üzerimizde taşıdığımız sorumluluğun ve vazifenin bilincinde olarak, daha fazla gayret edecek, daha fazla çalışacak, Karaman il ve ilçe teşkilatları olarak, genel merkezimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde bulunan, ağır yükün paydaşı olmaya, bütün gücümüzle devam edeceğiz. AK Parti, bir ekip hareketi, bir gönül hareketi, bir ortak akıl hareketidir. Bu davaya gönül verenler, bugüne kadar ilk günkü aşk ve heyecanla faaliyet gösterdi, bundan sonra da aynı ruh, aynı heyecan ve aynı coşkuyla milletimizin çizdiği rotada, yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

İl Başkanı Çağlayan, Türkiye’nin bir ateş çemberinden geçtiğini ifade ederek, “Zor dönemlerden geçiyoruz. Dört bir koldan saldırı altındayız. Rabb’ime çok şükür, Devlet ve millet olarak tüm bunlara gereken cevabı verebilecek kuvvet, birlik, beraberlik, cesaret ve dayanışma içerisindeyiz. Bulunduğu her yerde, zulmü yıkıp adaleti, cehaleti yıkıp bilgiyi, fitneyi yıkıp huzuru ve kardeşliği, adil biçimde bölüşmeyi ilke edinmiş, sahip olduğu binlerce yıllık geleneğe ve değerlere sıkı sıkıya tutunan bir medeniyet anlayışının temsilcileriyiz. Akdeniz’den Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Endonezya’ya kadar, dünyanın her yerinde artık Türkiye vardır” dedi.

“DÜNÜN HASTA ADAMI TÜRKİYE, BUGÜN DÜNYANIN USTA ADAMI OLMUŞTUR”

Çağlayan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Türkiye’nin mührü; bugün burada toplanan siz AK neferlerin verdiği destekle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve gayretli çalışmalarıyla dünyaya vurulmuştur. Bu mühür, yılların ihmalkârlığını silen gayretkar, çalışkan, vatan ve insan sevgisini göğsünde taşıyan, bir liderle olmuştur. Bugün sadece Türkiye’nin değil tüm mazlumların ve ümmetin umudu olan, onların hakkını ve hukukunu korumaya savunmaya çalışan bir lidere sahibiz. Dürüstlüğün, samimiyetin, verdiği sözü namus sözü bilen, böyle bir liderin neferi olmaktan da onur duyuyorum. Liderimizin “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız” haykırışına, kulaklarımızı ve gönlümüzü, açık tutmalıyız. Tüm teşkilatlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, aydınlık, müreffeh, yüksek medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Karaman ve Türkiye için, Cumhurbaşkanımızın hedef olarak ortaya koyduğu, 2023-2053-2071 vizyonu çerçevesinde, bütün boş polemiklerden uzak durarak, Milletimizin teveccüh ve güveniyle, bizlere yüklediği sorumlulukla, büyük bir aşk ve sevgiyle, milletimize her daim hizmet edeceğimize, “İNANDIĞIN YOLDA YÜRÜ”, sözünü ilke edinerek, Cumhurbaşkanımızın ardından yürüyeceğimize, söz veriyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı konuşmasının devamında bugüne kadar AK Parti teşkilatlarının Karaman’da gerçekleştirdiği faaliyetlerden de kısaca bahsederek, “Bugün bu salonda bir araya toplanmışken, sizlerle beraber gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin tamamına zamanımız yetmese de, izninizle bir kısmını hatırlatmak istiyorum. Bu doğrultuda AK Parti Karaman teşkilatları olarak hep birlikte pandemi döneminde, İl genelindeki 42 bine yakın üyemizi 1 defa, 65 yaş üzeri üyelerimizi ise 6 ay arayla 2 defa olmak üzere, üyelerimizin tamamını telefon ile arayarak Cumhurbaşkanımızın selamlarını ileterek taleplerini dinledik.

Pandemi ile mücadelenin kahramanları yaklaşık 2700 civarındaki ilimiz sağlık çalışanlarını arayarak, Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettik, kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik.

Pandemi döneminde iş yerleri kapanan berber, kuaför, lokanta, kafe ve benzeri 500 adet iş yerini özel olarak ziyaret ederek bu zorlu süreçte yanlarında olduk.

İl merkezi ve ilçelerimizde bulunan köylerimizin tamamına yakınını ziyaret ettik.

İl genelinde köy ve mahallelerimizde, 1200 hane ve 3600 seçmen ziyareti gerçekleştirdik. İnşallah 2022 yılı sonuna kadar sizlerle beraber “çalmadık kapı, sıkmadık el” bırakmayacağız.

Teşkilatımıza davetiyesi gelen bütün düğün ve açılış gibi programlara katıldık.

Hayırsever gönüldaşlarımızın sayesinde, Antalya Manavgat yangın bölgesine 1 tır yardım malzemesi götürdük.

Evlat nöbetindeki Diyarbakır annelerini ziyaret ederek annelerimize destek verdik. Devletimizin terörle mücadelesine katkı sunduk.

Tüm teşkilatımızın zoom programı üzerinden katıldığı, insan hakları konulu 2 adet konferans düzenledik.

Ramazan Ayı münasebetiyle, hayırsever gönüldaşlarımızın sayesinde, ihtiyaç sahiplerine 3000’den fazla yardım paketi ve alışveriş çeki, 1200 civarında çocuğumuza kıyafet yardımı yaptık.

Gönül seferberliği kapsamında;

İl merkezi ve ilçelerimizde toplam 3 bin civarında esnafımızı ziyaret ettik. Haftanın en az 3 günü çay simit programıyla esnaflarımıza misafir olduk. Her Cuma günü Şehit ve gazi aileleri ile engelli, yaşlı ve benzeri ziyaretleri yaptık. Cuma namazı vesilesi ile her Cuma bir köyümüze giderek köylülerimiz ile buluştuk.”