Bifa Ortaokulu, Hafız İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Oğuzhan Küçük İmam Hatip Ortaokulu velilerinin de katıldığı programda, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla yürütülen "En İyi Narkotik Polisi: Anne Projesi"  tanıtıldı.

Programda gerçekleştirilen sunumda; narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, UYUMA Projesi, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri gibi konularda bilgi verildi.

Daha sonra güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak amacıyla her yaş grubundan vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi amaç edinen “Siberay” projesi tanıtılarak, dijital sözleşme, profil oluşturma, profil güvenliği, profil gizliliği ve suç teşkil eden davranışlarla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Tuncay Akkoyun, sadece uyuşturucu bağımlılığı değil, teknoloji bağımlılığı da dâhil olmak üzere devlet olarak bağımlılık çeşitlerinin her türlüsüne karşı mücadele verildiğini vurgulayarak, bağımlılıkla mücadelede ailenin kritik rolüne dikkat çekti.

Bağımlılıkla mücadelenin ilk olarak evde başladığına işaret eden Vali Akkoyun, genç bireylerin ve çocukların bağımlılığın her türlüsüne karşı korunması için özellikle annelere çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Programda İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mustafa Çetinkaya ve İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan da yer aldı.